NOVO: ORODJARNA

Boštjan Napotnik

Z nadaljevanjem, Orodjarno, pa se bo Napo posvetil orodjem, ki jih uporabljamo v kuhinji, pri čemer ni izbirčen, saj ga zanima vse: od najbolj primitivnih in preprostih do najnovejših hi-tech gadgetov.

Z nožem vas bo torej naučil sesekljati tatarca, narediti suši, narezati pršut in filirati ribe ali zajca, z valjarjem, ponvijo, pečico in še več kot 20 drugimi orodji pa še dolgo vrsto drugih čudovitih jedi.

 

Recepti so preizkušeni in zapisani v prepoznavnem, duhovitem slogu. Podprto z ilustracijami Cirila Horjaka in fotografijami Toma Jeseničnika.

Za pokušino

 

 

 

STALIN: Na dvoru rdečega carja

Svetovna uspešnica – Zgodovinska knjiga leta – prevedena v več kot 20 jezikov!

V tej vrhunsko napisani biografiji, polni žgečkljivih, grotesknih, še pogosteje pa grozljivih anekdot, ki jih je avtor zbral ob študiju tisočev dokumentov kot tudi v pogovorih z zadnjimi še živečimi pričami, sorodniki stalinističnih klavcev ali njihovih žrtev, spoznamo vožda v vsej njegovi večplastnosti.

Na eni strani se nam razkriva kot brezobziren povzpetnež na partijski lestvici po Leninovi smrti, voditelj, ki je zorel v diktatorja, intelektualec in zločinec brez primere v človeški zgodovini, ki je bil za vzpostavitev novega družbenega reda pripravljen pobiti na milijone ljudi, ter zvit, preračunljiv, izjemno sposoben politik in hkrati nesposoben vojskovodja, na drugi strani pa kot spletkar, manipulator, patološki maščevalnež, preračunljivec, ljubosumnež, spolni perverznež, ljubimec, mož ter nežen ali pa neizprosno hladen in strog oče, ki ni prizanesel niti lastni družini.

Ob hozjajinu pa poglobljeno spoznamo tudi krog njegovih najožjih sodelavcev, njihov vzpon, ko so bili v Kobovi milosti, in neizbežen padec.
Na ozadju slike stalinističnega obdobja v Sovjetski zvezi pa se stalno rišejo širše konture svetovne politike v tridesetih, štiridesetih in petdesetih letih 20. stoletja, v žarišču katere so druga svetovna vojna ter nova delitev sveta in hladna vojna po njej.

Za pokušino

 
  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Naročanje

Vse izdaje Cankarjeve založbe lahko naročite na Emka.si

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Postanimo prijatelji!


Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.