sLOLvenski klasiki 1

Boštjan Gorenc Pižama

sLOLvenski klasiki 1Boštjan Gorenc – Pižama je v svoji knjigi omrežil 50 literarnih klasikov in njihovih del - prizanesel ni niti Prešernu niti Muci copatarici – in jih (spletno) interpretiral času primerno. Zdaj boste končno izvedeli, kdo lajka Uršiko Zalo na Face­booku, kakšen mail je s CSD-ja dobila požrešna vrabčevka, ki je »vse proso za sineka sama pozobala« in kaj o zvezdniku in poslovnežu Martinu Krpanu pišejo tračarski časopisi.

 


 

DOMU IN RODU

Tone Pavček

Tone Pavček (1928–2011) je verjetno najbolj priljubljeni slovenski pesnik, saj so nekatere njegove pesmi postale tako rekoč ljudske, za svoje delo pa je prejel najuglednejše nagrade.

Domu in roduPo zbirki Pesmi štirih (1953) so nastale še znamenite pesniške knjige: Poganske hvalnice, Darovi, Same pesmi o ljubezni ... in izjemni Angeli. Tudi v zbirki Domu in rodu zanosno »zapoje« o ljubljeni rodni vasi in dolenjskih gričih – zibeli njegovega pojočega ritma. V pesmih o Istri slavi okus vina, svobodo ptice, solni kristal, dih morja. Številne pesmi posveča njemu dragim ljudem in pesniškim kolegom, kar je svojevrstna redkost v slovenski književnosti. Vse bolj pa se čuti tudi bridkost ob prihajajočem slovesu ...

 

Presne slaščice

Tjaša Slana

Presne slaščiceTjaša Slana, svetovalka za zdrav način življenja, ustanoviteljica priljubljene spletne strani www.PresniKoticek.si in ljubiteljica vsega sladkega, je vedno rada ustvarjala v kuhinji, toda prava ljubezen se je razvila šele s prehodom na presno prehrano. Manj sestavin ko imaš, bolj ustvarjalen moraš biti. Prav zato jo je presna kuhinja tako zelo privlačila: kako z nekaj sestavinami ustvariti nekaj nadvse slastnega, a še vedno preprostega.

 

Mogoče ste vi na podobni poti, kot je bila ona. Morda ste ugotovili, da maščobe za telo niso najbolj prijazne, in ne veste, kako naprej. Mogoče je svet presne prehrane čisto nov za vas in se sprašujete, kje začeti. Morda pa ste celo izkušena kuharica ali kuhar in si želite preizkusiti nekaj novih receptov.

Ta knjiga vam bo pomagala pri ustvarjanju nizkomaščobnih presnih slaščic, saj prinaša več kot 40 nizkomaščobnih presnih receptov. Videli boste, kako preproste in neverjetno okusne so.

 

SSKJ² - Slovar slovenskega knjižnega jezika

slika
Prinaša 110.180 slovenskih besed v 97.631 geslih iz doslej najdaljšega obdobja v zgodovini slovenskega jezika: od druge polovice 19. st. do leta 2013. Starejše gradivo temelji predvsem na slovenskih literarnih klasikih, novo gradivo pa je bilo zbrano s pomočjo sodobnih elektronskih besedilnih zbirk in drugih virov.

Vabljeni na domačo stran slovarja.

 

 

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Naročanje

Vse izdaje Cankarjeve založbe lahko naročite na Emka.si

Emka.si

Spremljajte nas!

Facebook  Pinterest

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.