Ciciban

Julij, avgust 2018

Naš ljubi Ciciban je spet tu!

Junijski Cici nabiralnik in umetnija meseca

V junijskem Cici nabiralniku si lahko med drugim ogledate umetnijo meseca – otroški likovni izdelek po izboru Cicibanove strokovne sodelavke – likovne pedagoginje Silve Karim. Mogoče najdete v Cici nabiralniku kako znano ime? Zagotovo pa boste našli veliko lepih risb, slik, grafik … katerih avtorji so šolski otroci.

Pošljite nam tudi vi  – od doma ali iz šole – zapise izvirnih otroških pesmic in pravljic, poročila o uspelih projektih, najlepše likovne izdelke … Izbrano umetnijo meseca nagradimo z lepo knjigo.

Naš naslov: Mladinska knjiga Založba, d. d., Ciciban, 1536 Ljubljana; za Cici nabiralnik ali ciciban@mkz.si

Umetnija meseca

slika

Kitara, Kaja Brodarič, 3. b., likovna tehnika: kombinirana, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentorica: Nevenka Jankovič

To imenitno sliko je upodobila tretješolka Kaja, ki obiskuje OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Kako se je mala slikarka vživela v ustvarjanje!  Za podlago je nalepila večje in manjše kose barvnih papirjev, čeznje pa je potem še malo »potacala« s čopičem. Nastalo je zelo zanimivo ozadje! Potem je oblikovala kitaro in jo pritrdila tako, da nekoliko izstopa … Lepa, krasna ideja, doživeta slika.

Čestitamo Kaji Brodarič za sproščeno umetnijo, mentorici Nevenki Jankovič pa za dobre strokovne spodbude!
Kaja dobi knjigo Lile Prap Zmaji?!, MKZ 2018.

Iz Cici nabiralnika

Res sem  srečnež! Jaz že imam imenitnega učitelja. Veliko me nauči delati. Skupaj greva na njivo, tam nikoli ne zmanjka dela. Moj učitelj je že starejši in rabi počitek. Takrat ga velikokrat prehitim, on pa me uči, da se tudi počasi daleč pride. Moj učitelj je tudi zabaven in z njim najraje igram nogomet. Moj imenitni učitelj ne hodi v službo in ne v šolo, ker je že v penziji. 
Moj najboljši  učitelj je dedi!

Ožbej Mlakar, 3. r., POŠ Tabor, mentorica Darja Savinek

 

Najpametnejši  človek  na  svetu

Najpametnejši človek na svetu
je moj oči.
Brihten je.
Pogleda mi nalogo tako,
da imam vse prav,
a včasih najde najmanjšo napakico.
Rada ga imam.
Če na svetu ga ne bi bilo,
ne bi  prav vsega  prav imela.

Zarja Petrovič Poljanec, 3. r., POŠ Tabor, mentorica Darja Savinek

 

Učenci 3. razreda OŠ Livada iz Ljubljane so razmišljali, kaj jim je bilo letos všeč.

Sandra Mitrova: 
Smrkci, ker so smešni. Učiteljica, ker je prijazna. Izdelki, ker so lepi. Bučman, ker je nor. Učenci, ker so prijazni. Tabor, ker sem spala sama. Kačon, ker je smešen. Globus, ker me nekaj nauči. Tabla, ker ima odgovore. Plastenka zaupanja, ker mi pokaže, koliko sem pridna. 

Melissa Okanović: 
Letos sem lahko praznovala v razredu svoj 8. rojstni dan. Imela sem težke naloge, ki sem jih rešila. S svojimi prijateljicami sem se zabavala. Zabavala sem se, ker sem šla na igrišče. Zabavna je bila tudi učiteljica Marjeta. V razredu smo se zabavali. Všeč mi je bila 25. obletnica OŠ Livada. Všeč mi je bilo, ker sem bila v galeriji.  

Emana Zorić: 
V 3. razredu mi je bila najbolj všeč profesorica oziroma učiteljica Marjeta Bilban. Všeč mi je tudi matematika. Rada imam šport in ogrevanje za gibanje. Potem imam veliko energije. Rada imam tudi učiteljico Evo. Vedno ima za nas bombončke. Rada je z nami, veliko naredimo. Na nastopu smo plesali folklorne plese. Hodim na dramski krožek, kjer se zabavamo. Imeli smo dramski nastop. Imam veliko prijateljev in prijateljic. Moj najboljši prijatelj je Danis, prijateljica pa Nejla. 

Tanay Suljić:
Všeč mi je, ko smo se učili matematiko. Všeč mi je bila predstava, športna in OPB. Rad sem imel likovno umetnost. Všeč mi je bila plastenka zaupanja, hrana in kino. Všeč mi je bil urnik in pravila v razredu. 

Anesa Hadžić: 
V letošnjem šolskem letu mi je bil všeč obisk gledališča, tabor, krožki in predmetnik. Na kratko povedano: Tabor mi je bil zanimiv, ker smo bili v adrenalinskem parku in imeli večerni ples. Krožek mi je bil všeč, ker smo se zabavali in sem se veliko naučila o računalnikih. Šport mi je bil všeč, ker smo se igrali veliko raznih igric. Predmeti so mi bili všeč, ker smo poslušali, risali, gledali predstave in učiteljica je pripovedovala pravljice. Zelo smo se letos zabavali, ko smo nastopali zanimivo besedilo in ples. Imeli smo veliko gradiva, iz katerega smo se veliko naučili. 

Vanesa Hadžić: 
Všeč mi je bil letos tabor, bazar, nastopi, šport, likovna, krožki in moja učiteljica, Marjeta Bilban. Na taboru smo delali vsak dan nekaj novega. Bazar mi je bil všeč, ker smo prodali vse svoje izdelke in s tem pomagali revnim otrokom. Nastopi so bili zanimivi. Všeč mi je bila likovna, ker smo ustvarjali in se naučili veliko novega. In za konec … učiteljica, ker je zelo prijazna, poštena do vseh nas, zabavna in »hecna«. 

Sanela Hamzić: 
Ko sem prišla v 3. razred, sem bila zelo prestrašena. Potem sem se naredila. Meni je zelo smešna, lepa in prijazna učiteljica. V razredu se res zabavam. Radi si pomagamo med seboj. Lepo je na športni. 

Erna Torić: 
V tem šolskem letu mi je bilo všeč, kakšno učiteljico smo dobili. Zabavno, a ravno dovolj strogo, da se je rada igrala s Smrkci. Učenje nam pokaže z igrami. Všeč mi je to, da se ne učimo samo, ampak zabavamo. Šli smo na tabor. Imeli bomo plavalni tečaj. Imeli smo različna tekmovanja in pravljične urice ob petkih. 

Adrijana Lazarević: 
Ko sem prišla v 3. b razred, sem se zelo bala učiteljice. Kasneje sem se navadila nanjo, ker je Smrketa in njena družina ponagajala. Imam zelo veliko prijateljev. Z njimi se rada igram. Obožujem šport, LUM in glasbo. 

Emina Lojić: 
Na OŠ Livada so mi najboljši prijatelji in učiteljica. Rada telovadim, računam pri matematiki. Všeč so mi prireditve. Najbolj pa mi je bila generalka. Rada imam tudi učiteljico Natašo iz drugega razreda. Hodim na nogomet in košarko. In cela šola mi je všeč, ker je lepa. 

Kevin Ferhatović: 
Razmišljam, kaj mi je všeč v prvih treh letih šolanja. V prvem letu sem dobil prijatelje in dve učiteljici. V drugem šolskem letu smo dobili ribice in lahke račune. V tretjem letu mi je najbolj všeč, ker imamo dobro, smešno učiteljico. 

Nejla Kovačević: 
V tem letu mi je bila učiteljica zabavna s Smrketo. To je najboljši razred. Če bi vi imeli tak razred, ne bi hoteli iti iz razreda. Bil je »kul« tudi tabor. Bili smo na nastopu s folklornim spletom. Dobili smo pohvalo za naš nastop. Nisem še omenila učiteljice Eve, ona nas vedno »pocarta« s sladkarijami. Imamo plastenko zaupanja. V našem razredu se podpiramo med seboj. Najljubši predmet mi je SLJ, ker me učiteljica pohvali. Nastopala sem tudi pri krožku. Imamo razredno sestavljanko »Razredna sreča«. Všeč mi je bil »Bralni nahrbtnik«. Dobili smo ga vsi. 

Bor Novak: 
Najboljši na šoli so mi učitelji in učiteljice. Imamo veliko igrišče, kjer se igram s prijatelji. Všeč so mi predstave. Veliko se lahko naučim. Všeč mi je knjižnica, malica in kosilo. Vesel sem učencev iz drugih držav in da nimam pouka do sedmih zvečer. 

Laurita Sefrqaj (deklica je prišla s Kosova v septembru in se hitro uči slovenščine): 
Ta šola je moje srce. Na začetku sem zelo jokala, danes imam šolo rada. Tudi Smrketo imam rada. Učiteljica je zelo dobra in prijazna. Učenci zelo so prijazni.  Pomagali so mi vsi. 

Učenci 3. razreda OŠ Livada Ljubljana, mentorica Marjeta Bilban

Miloš Nedić:
Letos sem prišel na novo. Veliko sem jokal. Strah me je bilo. V tem šolskem letu mi je bil najbolj všeč pohod z učiteljico, ki je bila zanimiva. Lepo mi je bilo, ko smo tekli. 

Milan Nedić: 
Letos mi je najbolj všeč športni dan. Dobil sem veliko prijateljev, ko sem se vpisal v 2. b. Najboljša je učiteljica Eva. Za njo pa učiteljici Sladjana in Marija. 

Učenca 2. razreda OŠ Livada Ljubljana, mentorica Marjeta Bilban

 

slika

Ulica, Vita Prijanovič, 3. b., likovna tehnika: kombinirana, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentorica: Nevenka Jankovič

slika
Hruška, Aljaž Simčič, 3. b., likovna tehnika: kolaž, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentorica: Nevenka Jankovič

slika
Tihožitje, Izak Bubnjič, 3. b., likovna tehnika: tempera, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentorica: Nevenka Jankovič

slika
Palček, Nina Adlešič, 3. b., likovna tehnika: tempera, OŠ Mirana Jarca Črnomelj,  mentorica: Nevenka Jankovič

slika
Morska in kopenska druščina, Maruša Čevnik, 1. r., likovna tehnika: barvni svinčniki, Straže, Mislinja, mentorica: Barbara Rošer, mama

slika
Jesensko drevo, Ria Ebrar Savaš, 1. r., likovna tehnika: tuši, OŠ Janka Padežnika Maribor, mentorici: Nevenka Pušnik in Marjana Šauc

slika
Moja pot do šole, Aleksandar Gorski, 1. r., likovna tehnika: črn flomaster, OŠ Janka Padežnika Maribor, mentorici: Nevenka Pušnik in Marjana Šauc

slika
Gasilci, Ana Rižnar, 1. r., likovna tehnika: barvni flomastri, OŠ Ljudski vrt Ptuj, mentorici: Arlena Bosnar Krajnc in Renata Blagovič

slika
Naša družina, Rok Veselič, 3. b., likovna tehnika: kombinirana, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentorica: Nevenka Jankovič

slika
Pomladne cvetlice, Gal Bajec, 1. r., likovna tehnika: tempera na časopisnem papirju, OŠ Col, mentorica: Smiljana Krapež

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

slika

ciciumetnije

Novosti

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.