Ciciban

Julij, avgust 2018

Za mentorje Cici Vesele šole

CICI VESELA ŠOLA 2017/2018

 

Ciciveselošolski dan 2018

Aprila ste v vrtcih in šolah reševali ciciveselošolske vprašalnike. Na ciciveselošolskem dnevu je sodelovalo 69.000 otrok. 
Med vsemi sodelujočimi smo izžrebali 20 vrtcev in 20 šol. Te ustanove so dobile lepe knjige Založbe Mladinska knjiga.

Glavno nagrado je prejela izžrebana OŠ Idrija v Idriji. Pripovedovalka Katja Preša, pripovedovalca Boštjan Napotnik in Rok Kosec ter muzikant Goran Završnik so otrokom pripovedovali bolgarske živalske pravljice iz zbirke Petelinček Kratkorepec. Na obisk pa je prišel tudi … ježek. Pravzaprav zelo velik  ... jež!

slika

Se srečamo v Cici Veseli šoli tudi v naslednjem šolskem letu!

Sponzorja Cici Vesele šole sta Abanka in Pošta Slovenije. 

 

O Cici Veseli šoli

Mentor/ica Cici Vesele šole v šoli ali vrtcu izpolni pristopno izjavo o mentorstvu in prijavnico, s katero prijavi število sodelujočih otrok v Cici Veseli šoli, in ju do konca oktobra pošlje v uredništvo. Je v stiku z uredništvom, obvešča sodelavke in sodelavce, poskrbi za vprašalnike in diplome … Za svoje delo dobi vsak mesec brezplačen izvod revije. (Na devet oddelkov v šoli oziroma vrtcu je predvidena ena mentorica/en mentor. Če je oddelkov več, se lahko dogovorimo za še eno mentorico/mentorja.)

Med vsemi pravočasno prispelimi prijavnicami izžrebamo v uredništvu 20 šol in 20 vrtcev ter jih nagradimo s paketom knjig Mladinske knjige Založbe. Po eno izžrebano šolo in vrtec na ciciveselošolski dan obiščemo z lutkovno ali glasbeno predstavo.

Seznam letošnjih nagrajencev najdete na spodnji povezavi.

CICIVESELOŠOLSKI NAGRAJENCI 2018

Ob koncu šolskega leta otroci preverijo svoje znanje na ciciveselošolskem dnevu; v tem šolskem letu bo 13. 4. 2018. Otroci so izrecno povabljeni, da si pri reševanju ciciveselošolskih vprašalnikov med seboj pomagajo.

Vsi sodelujoči dobijo Cici pohvalo.

Vprašalnike in pohvale za vse sodelujoče otroke prejmete brezplačno, lahko pa jih tudi natisnete. Najdete jih na spodnjih povezavah.

slika   

slika   

slika   

slika  

slika  

slika  

slika  

Kadarkoli lahko zaprosite za potrdilo o mentorstvu Cici Vesele šole. Izdajamo ga na podlagi prošnje za izdajo potrdila. Prošnjo napišete sami in jo pošljete po navadni pošti ali po e-pošti na naslov ciciban@mkz.si oziroma cicido@mkz.si

Na njej navedite naslov šole oz. vrtca, rojstni datum mentorice oz. mentorja in šolsko leto, za katero potrebujete potrdilo.

 

slika

ciciumetnije

Novosti

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.