Reader's Digest

Svežina in toplina septembra!

Zjutraj bi se najraje kar s sinovoma odpravila v šolo, samo da bi še enkrat slišala rezko zvonjenje, ki naznani konec počitnic in začetek nečesa novega. Pa tega seveda ne bom naredila, saj bi si mulca raje dala odrezat kak del telesa, kot da bi dovolila, da ju mama pospremi v šolo.

Druga asociacija v zvezi s septembrom je trgatev, ki v moji glavi vsako leto pridobi še debelejši sloj nostalgične patine, čeprav je kot najstnica nisem tako zelo cenila. Takrat mi je pomenila samo še en konec tedna več, ko so me starši na silo odtrgali od Ljubljane in prijateljev, in me odvlekli med slikovite, a za najstnika izrazito dolgočasne prleške vinorodne griče. Toda leta so naredila svoje, in danes bi dala vse, da bi drugi ali tretji petek v septembru lahko sedla v avto in jo mahnila k babici in dedku obirat grozdje. Pa tega seveda ne bom  naredila, saj dedkovega vinograda že zdavnaj ni več.

Toda september je zame vseeno kot ugriz v še topel, svež kruh in kot osvežujoč požirek mošta obenem. Naj bo tak tudi za vas!

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2016/09)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.