Reader's Digest

Kaj nas žene?

Hiška na morju ali v hribih, daleč stran od civilizacije?Ampak samo, če bom zdrava, razpletam svoje misli. Potem pa berem zgodbi o Slavku Avseniku (stran 30) in Olgi (stran 92) in takoj postaneta moja vzornika.

Slavko Avsenik pri štiriinosemdesetih letih še vedno vsak dan napiše eno ‘vižo’, Olga Kotelko, danes že pokojna kanadska atletinja, pa je na svetovnih igrah Masters zbrala približno 750 zlatih medalj v svoji starostni kategoriji, potem ko je začela tekmovati pri 77 in letos umrla pri 95 letih.

Danes, ko je vse več starejših, je tema o dolgoživosti zelo aktualna, receptov pa je toliko, kot je ljudi. Prevladujejo zmernost, zdrava prehrana in aktivnosti, ki so povezane z vsem, kar imamo radi in nas osrečuje. “Vsak dan ga vidim, kako umirjeno vozi, kako zdravo živi, skrbi za zdravje, modro razmišlja. Kljub temu da je v pokoju, vsak dan dela in pomaga nam mladim. Res ga spoštujem,” je dejal Sašo, Slavkov vnuk in tudi sam odličen glasbenik.

Predlagam vam, da si skuhate domač čaj in se udobno name-stite na kavču v topli dnevni sobi, saj je pred vami poštena mera odličnega branja. Ne pozabite na naš Program ugodnosti na straneh 72–73, kjer vas danes čakata slasten bralski zalo-gaj in možnost, da prihranite kar dvajset evrov.

Pa še namig za konec: bliža se čas obdarovanj in morda je naša revija primerno darilo za vaše najbližje. Kako do naročnine za vam drago osebo – obrnite na stran 142, kjer najdete našo telefonsko številko.

Uživajte v branju in življenju.

LIDIJA PETEK (2014/11)

fotografija na naslovnici: © Rafael Marn; ilustraciji ozadja: (ikone) J. D. King, (Kotelko) Tara Hardy


Več o Programu ugodnosti RD TUKAJ

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Postanimo prijatelji!


Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.