Reader's Digest

Naslovnica RD1805

Prvomajske zgodbe

Sama sem se rodila nekaj let prepozno, da bi doživela pristni žar 1. maja: razen nekaj ponesrečenih poskusov kresovanja, ki so se končali s tem, da smo morali otroci domov, ker so 'stari dedci', kot je rekla moja babica, v ogenj metali naboje za puške, se od prvega maja spominjam bolj zamere, ki sem jo gojila do staršev, da so me iz čudovito urbane Ljubljane odvlekli v arhaično, ruralno okolje Slovenskih goric, kjer sem se lahko kratkočasila samo z branjem … in sajenjem krompirja.

Ne vem, zakaj sem si zapomnila ravno ta krompir ‒ najbrž zato ker se mi je zdelo, da niže ne morem pasti. Moji sošolci so počitnikovali po najrazličnejših eksotičnih destinacijah, v najslabšem primeru nekje na Jadranu, jaz pa sem v bleščeče sončnem dnevu, pod kičasto modrim nebom stala sredi neskončne njive in polagala gomolje v brazde.

Danes tisti najstnici iz 80. let pošiljam lepe pozdrave in ji prijazno polagam na srce, naj uživa v soncu, modrini neba … in krompirju. Veselim pa se tudi letošnjega prvega maja, ko bom ‒ če bo vse po sreči ‒ videla tudi morje.

Lepe praznike vsem!

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2018/5)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.