Reader's Digest

NASLOVNICA RD1802

Šport kot (psiho)terapija

Kaj potem šport in terapija počneta v naslovu tegale sestavka? Devetega februarja se sicer začnejo zimske olimpijske igre, a mojega tokratnega uvodnika ni navdihnil ta največji športni spektakel na svetu. Navdihnila ga je Alenka Artnik, sijajna slo­venska potapljačica, ki je kot prva Slovenka prebila čarobno mejo in se potopila 100 metrov globoko – na vdih.
V intervjuju, ki ga lahko preberete na strani 116, je odkrito spregovorila o svoji nelahki življenjski poti in o ljubezni do športa, ki ji je pomagala najti smisel takrat, ko se je zdelo, da ga ni več. Že pred časom sem hotela nekemu članku o pozitivnem vplivu gibanja na zdravje dati naslov Ali bi morali zdrav­niki šport predpisovati na recept, zdaj pa me mika, da bi šport predpisala še vsem, ki imamo težave z upravljanjem čustev, stresa, predelovanjem travm in podobno duševno navlako.
In tako kot pri vseh stvareh v življenju je recept preprost, izvedba pa – naporna. Tako da … poiščite svoj šport in se ga lotite z vso strastjo, ki jo premorete.

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2018/2)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.