Reader's Digest

RD junij 2017

Delati s srcem

Priznam, to je moja šibka točka. Cenim upornike (najbrž zato, ker sem vedno samo sanjala, da bi bila upornica …), cenim načelnost in doslednost (o, kako grozno naporno in neskončno manj zapleteno bi bilo življenje, če bi bili dosledni) in odgovornost, do sebe in do družbe.

Izkazalo se je, da je Uroš natanko tak, kakršnega sem si ga predstavljala, in še boljši: nekdo, ki toliko dela, da bi moral biti po vseh pravilih že čisto zdelan in izmozgan, v resnici pa je videti kot roža. In kako je to mogoče? Ker tisto, kar počne, počne s srcem. Zato mu delo ne jemlje energije, temveč mu jo daje. Uroš skrbi za kmetijo s številčno ovčjo čredo, konji in kozami, je oče dveh že odraslih otrok in enega dvoletnika. Je zaščitni znak Eko kroga, človek, ki se pojavlja na radiu, televiziji, ki govori na novinarskih konferencah, na protestnih shodih.

In človek, ki je konec aprila v San Franciscu v svojem imenu in imenu svojih sodelavcev iz Eko kroga prevzel Prestižno mednarodno nagrado za dolgoletno prizadevanje za čistejši zrak v Zasavju.

Čestitamo!

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2017/6)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.