Reader's Digest

 

Naslovnica RD 1702

Če je mladost norost, kaj je potem starost?

Mladino zastopajo 22-letni Boyan Slat, ki rešuje svetovne oceane, mlada Iranka Masih, borka proti obveznemu zakrivanju žensk, in slovenska terapevtka Veronika Podgoršek, ki je pomagala zakrpati odnose na stotinam parov.

Predstavniki stare garde so 81-letni dalajlama, ki želi zahodnjake rešiti občutka, da jih nihče ne potrebuje, takoj za njim tolpa upokojenih kriminalcev, ki je hotela z ropom trezorja  poskrbeti za tretji pokojninski steber, in na koncu še 83-letni Hendrik Groen iz doma upokojencev, ki se odloči, da nikoli ni prepozno, da bi človek povedal, kar misli, predvsem pa nikoli ni prepozno, da bi se veselil življenja. Niti pri 83 letih in ¼, ko ti nagaja prostata in ti zdravnik pove, da bo treba v plenice.

Ko boste prebrali, kako zrelo in konstruktivno razmišlja mladina in kako naše ‘starine’ razganja od idej (dalajlama nam bo oprostil ta malce posvetni izraz), se boste gotovo vprašali, ali v 21. stoletju sploh še lahko trdimo, da je mladost norost. Zdi se, da so se vloge nekako prepletle in združile. In to spajanje morda najlepše ponazori slikar Janez Štros, iz srednje generacije, ki s svojo akcijo Tudi ti si angel povezuje vse ljudi dobre volje. Tiste, ki jim je mar. Stare in mlade.

Berite nas.

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2017/2)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.