Reader's Digest

RD1808

Potencial avgusta in življenja nasploh

Z obilico sonca, lahkotnim počitniškim vzdušjem in razkošjem zorečih plodov ima nesporno ogromen potencial za zmago na tekmovanju za najlepši mesec leta. A da bi se ta njegova “nadarjenost” prevedla v vrhunsko življenjsko izkušnjo – recimo, v 31 dni trajajoče slavje obilja – je treba znati živeti.

Pa znamo?

Če med čakanjem na prestop meje živčno tapkate po volanu in bentite čez obmejno policijo, nujno potrebujete vsaj hitri tečaj umetnosti lepega življenja. Poštena lekcija bi se prilegla tudi vsem, ki 105-krat na dan preverijo vremensko napoved in na pamet vedo, koliko iglic so izgubili borovci v Kopru med zadnjo nevihto.

Ena od prvih lekcij, ki sem jih dala sama sebi, ko sem se zavedela, da sem v življenju nesrečna in tečna, pa čeprav sem se rodila na rajskem koščku zemeljske oble, s toliko privilegiji, da jih sploh ne znam našteti, je bila, da v vsaki situaciji, ki se človeku zdi vredna pritoževanja, pomaga, če se malo prestopiš (levo ali desno, nazaj ali naprej) in nekoliko zamenjaš zorni kot. Tako veliko laže uvidiš (in izkoristiš?) potencial posameznega trenutka.

Predlagam, da potencial avgusta poiščemo pod morsko gladino, v vrhovih dreves, na njivi zrele koruze ... in v vrsticah naše revije.

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2018/8)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.