Reader's Digest

Brez vizije ali ...?

Če bi hotela biti populistična, bi napisala, da gre za bitko med spoloma. A ker imam rada moške in ker imam doma ljubečega in delovnega sopotnika, mi njena zgodba ni dala miru.

Patricija med vrsticami pove, da ne razumeme moških njene starosti, ki komaj opravljajo izpite, nimajo dodatnih služb kot ona in njene študentske prijateljice, ne poznajo džentelmenstva ... Se to res dogaja le našim mladim moškim ali pa so na istem vlaku tudi ženske te starosti?

Enaindvajset let sem bila stara pred več kot dvajsetimi leti, a spomnim se, da so bila tudi to zame burna leta iskanja smisla, potrjevanja v delu (imela sem prav tako več služb, na fakulteto sem hodila le občasno).

Bilo je težko, a vem, da mi poguma ni manjkalo. Živela sem za pisanje člankov, hodila po svetu, požirala vse, kar je bilo povezano z mojim delom. So današnji mladi premalo motivirani, da bi verjeli vase, bili pogumni in uresničili vizijo, ki jo imajo v glavi za svoje življenje?

Trdim namreč, da ima že vsak otrok zelo kmalu v svojem življenju idejo, kaj bi rad bil in počel, ko odraste. So premalo samokritični, v glavi še vedno krivijo starše, ki so jih preveč razvadili, zanemarjali ...

Pravijo, da ima vsaka medalja dve strani, da je vse relativno. Najbrž ne bomo prišli do resnice, a že zdaj vas izzivam, drage bralke in bralci, da nam pošljete vaše mnenje in pomagate razjasniti dilemo.

Vesela bom vaše pošte.

LIDIJA PETEK (2015/04)

fotografija na naslovnici: Rafael Marn, (zgoraj) Ilustracija: Serge Bloch, fotografija: Ralph SmithVeč o Programu ugodnosti RD TUKAJ

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Postanimo prijatelji!


Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.