Reader's Digest

NASLOVNICA RD1705

Solidarnost, sočutje in družine

Med drugim ste v anketi množično podprli Zvezo prijateljev mladine Slovenije. V intervjuju z Darjo Groznik, predsednico ZPMS (str. 44), lahko preberemo, da so prostovoljke ZPMS v 50. letih prejšnjega stoletja zjutraj pred službo hodile k okoliškim kmetom prosit za mleko in ga potem nosile v šolo, da bi otroci dobili malico. Tragično je, da so otroci v Sloveniji tudi v 21. stoletju lačni, tako hrane kot možnosti, da razvijajo svoje potenciale.

Kaj lahko stori vsak posameznik in kaj lahko naredimo kot družba, smo povprašali Iva Boscarola, Slavka Bobovnika, Petra Prevca, Denisa Avdića in Tanjo Žagar. Skozi njihove odgovore se kot rdeča nit vleče spoznanje, naj vsak pomaga po svojih močeh, predvsem pa ne pozabimo na sočutje. Ustavimo se, pozdravimo soseda, pokličimo prijatelje, vprašajmo, kako so, in prisluhnimo njihovim besedam. In ponudimo pomoč, če je treba.

O tem, kako pomembno je imeti pomoč in podporo bližnjih, govori tudi članek Sendvič generacija (str. 105), ki razmišlja o generaciji, na katero je padla skrb tako za otroke kot za ostarele svojce. Če se že niso znašli med kladivom in nakovalom, pa so se vsaj v zelo tesnem sendviču. Imate podobno izkušnjo? Pišite nam, veseli bomo vašega razmisleka. 

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2017/5)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.