Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovHospickafe

Koledar prireditev

Hospickafe

25.04.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

V našo družbo vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.
Hospickafe

»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

Pogovor bo tekel o pomembnih poslednjih rečeh: z avtorjem knjige Čas nesmrtnosti dr. Alojzom Ihanom, avtorico priročnika »Dočakal boš pokoj« dr. Alenko Žnidaršič Kranjc in Blažem Bertoncljem, mednarodnim učiteljem joge.

Zakaj je smrt tabuizirana in kakšne družbene manipulacije s smrtjo poznamo? Kako smrti vrniti intimnost in dostojanstvo? Na kaj moramo misliti, še preden se postaramo, hudo zbolimo ali umremo? Katere zadeve velja pravočasno urediti, da bo vsem v družini lažje? Kako se umiriti, ko ležimo bolni, kako biti globoko v sebi in pri sebi, ko umiramo? 

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

 

Hospickafe vsak četrti torek v mesecu organizirata Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.