Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovBralna znamenja

Koledar prireditev

Bralna znamenja

13.02.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna na Trubarjevi

Rdeči baron, nebeški vitez
Bralna znamenja

Prva svetovna vojna se je v kolektivni spomin človeštva vtisnila ne samo zaradi velikanskih človeških žrtev, ki jih je povzročila, temveč tudi zaradi tega, ker so se bitke med sovražnimi vojskami prvič v zgodovini prenesle tudi na nebo. Toda pogumni piloti so v moderni industriji vojne še ohranjali spomin na stare, viteške čase, v katerih so si nasprotniki stali nasproti iz oči v oči in bíli častni boj. Med njimi je največjo slavo dosegel nemški vojaški pilot baron Manfred Albrecht von Richthofen, poznan kot Rdeči baron. Letalski as, ki so ga odlikovali tevtonski patriotizem, ponos, disciplina in pravi lovski nagon, je v neposrednih zračnih dvobojih sestrelil kar 80 zavezniških letal in se vpisal med legende prve svetovne vojne. Njegovo življenjsko pot do usodnega 21. aprila 1918, ko je na svoji zadnji misiji nad Francijo izgubil življenje, nam v knjigi slikovito in hkrati z vojaško natančnostjo popiše prav tako legendarni ameriški vojni dopisnik Floyd Phillips Gibbons.


O knjigi, Rdečem baronu in zračnih bitkah prve svetovne vojne se bo Aljoša Harlamov pogovarjal s prevajalcem in letalcem Janezom Žerovcem.


Vljudno vabljeni!

 

Bralna znamenja vas bodo vsak drugi torek v mesecu napotila k izbranim knjigam Cankarjeve založbe. Skoznje vas bo vodil urednik Aljoša Harlamov skupaj z avtorji, prevajalci in zanimivimi gosti.

Lepo vabljeni na Trubarjevo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.