Umetnost - velika ilustrirana enciklopedija

Bralcu široko odpira vrata v »največjo galerijo sveta«. Seznanja ga z velikani slikarstva in kiparstva, vrhunci njihovega ustvarjanja in prelomnimi deli, ki so vznemirjala sodobnike in pozneje ter vtisnila globok pečat celotni družbi.

Edinstveni slikovni vodnik vas popelje skozi zakladnico muzejev in galerij, cerkva in samostanov, templjev in mošej vsega sveta – od jamskih slik do afriške umetnosti danes, od Leonarda da Vincija do Dalija in Andyja Warhola ter še naprej.

slika

Na slikovno razkošnih straneh najdete bogastvo informacij o več kot 700 umetnikih vseh obdobij in kultur, jedrnate oznake vseh zgodovinskih obdobij, odkar je človek v pradavnini na stene votlin prvič narisal skice sveta okrog sebe.

Knjiga prinaša tudi jasne in izčrpne razlage umetniških gibanj, slogov in tehnik od renesanse do grafitov. V posameznih rubrikah V okvirju in V kontekstu najdete slikovite podrobnosti, kako so na nastanek umetnine vplivale okoliščine, pomembni zgodovinski dogodki ipd.

Oglejte si očarljiv film o privlačnem potovanju skozi zgodovino slikarstva (promocijski film s slovenskimi podnapisi)

Skozi domiselna pojasnila osnov likovne umetnosti vas prijazno usmerja na najlepšem popotovanju, kar jih je. Od zdaj boste ob velikih umetninah še bolj uživali.

  • Več kot 700 umetnikov vseh obdobij in kultur
  • 8000 likovnih del, od tega več kot 2500 reprodukcij
  • Trda vezava na 612 straneh v formatu 26,4 x 30,4 cm

 

Pedagoginja priporoča

slika

Veliko ilustrirano enciklopedijo Umetnost bom s pridom uporabljala pri poučevanju likovne vzgoje uporabljam kot didaktično gradivo. Prikaz umetniškega dela pri učencih spodbudi radovednost in je izhodišče za njihovo lastno ustvarjanje in samostojno raziskovanje umetnosti.

Pregledno in enostavno vpelje učence v svet umetnin, vodi po obdobjih, slogovnih izrazih motivih in umetnikih. Preko umetnin učenci spoznavajo kulturo bližnjih in daljnih krajev.

Otrokom so posebej zanimiva likovna dela, ki jih v ostalih umetnostnozgodovinskih knjigah ne najdemo prav pogosto: slikovita islamska umetnost, kitajska in japonska umetnost ter »strašljiva« avstralska in novozelandska umetnost.

Katarina Škofic,
profesorica likovne umetnosti in učiteljica likovne vzgoje

 

Enciklopedija Umetnost je nastala v sodelovanju z britansko knjižnico Bridgement Art Library, ki velja za najbolj zanesljiv vir umetniških podob kulture in zgodovine in ki obsega podobe umetnin od prazgodovine do umetnin vodilnih sodobnih umetnikov.

Uredniški strokovni svetovalec uredniške ekipe je Andrew Graham-Dixon, eden vodilnih umetnostnih kritikov in predstavnikov umetniških televizijskih programov v angleško govorečem svetu.

slika

Predstavil je šest serij o umetnosti na BBC-ju, več kot 20 let piše kolumne za Independent, Sunday Telegraph in je avtor več knjig o umetnosti. Tudi sodelavci za posamezna poglavja v knjigi so sami mednarodno priznani strokovnjaki.
 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.