Vesolje

VESOLJE - velika ilustrirana enciklopedija

Najpopolnejša in najsodobnejša enciklopedija o vesolju:

  • na več kot 500 straneh spoznajte vse, kar vemo o vesolju
  • več kot 2000 čudovitih fotografij
  • napeta in vznemirljiva zgodovina osvajanja vesolja
  • vseh 88 ozvezdij, prikazanih na zemljevidih
  • karte nočnega neba
  • vsa ozvezdja horoskopa in še mnoga druga
  • da boste poznali imena majhnih lučk, ki vam prinašajo srečo

Poglejte si predstavitev:


Vesolje je najsodobnejša knjiga v izjemni zbirki Velika ilustrirana enciklopedija. Popelje vas na nepozabno potovanje, ki se začne v središču našega osončja, konča pa daleč med galaksijami. Na poti do njih boste spoznali, iz česa so zgrajeni planeti, kako se rodijo zvezde, kaj so galaksije in ali so redi njih res črne luknje. Odpravili se boste v preteklost k prvim sekundam po rojstvu vesolja, poleteli v prihodnost, ko bo morda izginilo tako, kot se je začelo.

Doživetje je spoznavati vesolj
Z Veliko ilustrirano enciklopedijo Vesolje resnico o neskončnih prostranstvih »tam zunaj« spoznali bolje, kot kadar koli prej. Spoznavanje novih planetov, zvezd in galaksij bo nepozabno doživetje.

Čudovite fotografije
Posnetki galaksij, eksplozij zvezd, planetov, meglic in drugih pojavov, ki jih je naredil vesoljski teleskop Hubble ter drugi vrhunski dosežki človeške tehnike, vas bodo očarali.

Podatki iz prve roke
Okoli sonca se vrti 8 planetov. Podatke o njih izveste iz prve roke. Na Zemljo so jih namreč poslale sonde, ki so planete obiskale.

V preteklost …
Ste zamudili napeto tekmo za vesolje. Zdaj jo lahko ponovno doživite in spoznate njene ključne mejnike in dosežke. Predvsem pa se prepustite napetosti. Pred 40 leti se je ves svet spraševal, kdo bo prvi na Luni.

… in prihodnost
Bomo kdaj videli tudi prizore vožnje človeka po Marsu. Lahko prispemo do najbližje zvezde? Kakšna usoda čaka Zemljo in celotno galaksijo? V Vesolju najdete odgovore tudi na taka vprašanja.

Nazorni prikazi
Izjemne, računalniško izdelane ilustracije poskrbijo, da boste zlahka razumeli tudi najbolj zapletene pojave.

Samo najnovejši podatki so zanesljivi
Če so za vas dovolj dobri samo 100 % zanesljivi podatki, poglejte v knjigo. V njej najdete najnovejše podatke. Zato vam ni treba ugibati, kaj je preverjeno in kaj ne. Pa še čas prihranite


 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.