Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostMića Vujičić v Sloveniji

Mića Vujičić v Sloveniji

Pri Cankarjevi založbi je izšel Oster štart, prvenec srbskega pisatelja, novinarja in literarnega kritika Miće Vujičića, ki bo 24. in 25. maja 2016 na obisku v Sloveniji.

slika
Mića Vujičić: OSTER ŠTART
Knjigo je prevedel Urban Vovk, uredil Andrej Blatnik, izdala Cankarjeva založba, 228 strani, cena: 24,94 EUR.
 
Roman Oster štart, s pomenljivim podnaslovom »Sodnikov dodatek«, je roman o družinski zgodovini, odnosih med družinskimi člani in srbski družbeni klimi v medvojnih devetdesetih, ki bralca nagovarja na šarmanten in sproščen način. Osrednji protagonisti tega literarnega dela so simpatično čudaški člani banatske družine – oče je pretepeni nogometni sodnik nižjeligaških tekmovanj, ki honorarno služi z inštrukcijami matematike, mama je zobozdravnica, ki se politično aktivira z ustanovitvijo lokalne radijske postaje, pomemben družinski in romaneskni člen pa je tudi stric, za katerim se je na vojni fronti izgubila vsaka sled.
Mića Vujičić (1979) je srbski pisatelj, novinar in literarni kritik. Članke, kolumne in intervjuje objavlja v srbskih časopisih Dnevnik, Danas, Blic in Politika. Za roman Oster štart je prejel štipendijo iz sklada Borislava Pekića. Po tem je izdal še zbirko kratkih zgodb Ronjenje na dah, prozo sicer redno objavlja v literarnih časopisih.
 
VABIMO:

Torek, 24. maja ob 11. uri, knjigarna Konzorcij, Ljubljana. Novinarska konferenca Cankarjeve založbe.
Torek 24. maja ob 19. uri, Art kavarna hotela Piramida, Maribor. Z avtorjem se bodo pogovarjali Petra Bauman, urednik Andrej Blatnik in prevajalec Urban Vovk.
Sreda 25. maja ob 19. uri, Pritličje, Mestni trg, Ljubljana. Z avtorjem se bodo pogovarjali Iva Kosmos, urednik Andrej Blatnik in prevajalec Urban Vovk.
 
Mića Vujičić bo na voljo za intervju: pr@mkz.si
 
Knjižno izdajo in obisk avtorja sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.