Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostKnjižni sejem v Frankfurtu

Knjižni sejem v Frankfurtu

Mladinska knjiga in Cankarjeva založba se bosta v Frankfurtu (med 19. in 23. oktobrom 2016) predstavili na slovenski nacionalni stojnici v hali 5.0. (stojnica C 116), kot tudi na svojem razstavnem prostoru v hali 6.1 (stojnica D36).

Mladinska knjiga in Cankarjeva založba se bosta v Frankfurtu (med  19. in 23. oktobrom 2016) predstavili na slovenski nacionalni stojnici v hali 5.0. (stojnica C 116), kot tudi na svojem razstavnem prostoru v hali 6.1 (stojnica D36), na katero še posebej prijazno vabimo v četrtek, 20. oktobra, ob 16. uri.

Na sprejemu, ki ga drugi dan sejma za mednarodne založnike, agente in novinarje pripravlja založba, bosta osrednja gosta Jasmin B. Frelih, letošnji dobitnik Evropske literarne nagrade za knjigo Na/Pol ter priznani pesnik in pisatelj Milan Dekleva, ki bo na sejmu predstavljal uspešnico Telo iz črk. Sprejema se bodo udeležili predstavniki European Union Prize for Literature (EUPL), ki podeljuje evropsko literarno nagrado,  Evropska in mednarodna zveza založnikov (EIBF). Odzvali so se tudi predstavniki organizacije Ustvarjalna Evropa (Creative Europe) ter Evropski združenji pisateljev (EWC) in založnikov (FEP).

Mladinska knjiga je za frankfurtski sejem pripravila še obsežnejši jesenski katalog v angleškem jeziku (ki si ga lahko ogledate tukaj  http://en.mladinska.com/books). V njem predstavljamo več kot 110 del in avtorje, ki so že v preteklosti vzbujala zanimanje tujih založnikov in agentov, kot tudi številne novosti, za katere verjamemo, da imajo možnosti objave v tujini.
V katalogu so predstavljena dela številnih pesnikov, pisateljev in ilustratorjev; naj omenimo nekatere, saj je bera res velika: Zvonko Čoh (pravkar je izšel knjižni album njegovega literarnega dela Čoharije), Bojana Dimitrovski (serija knjig o Vilku), Jelka Godec Schmidt in Majda Koren z nepozabno Mici, Damijan Stepančič,  Neli K. Filipić (Ali te lahko objamem močno), Nina Mav Horvat (O miški, ki je zbirala pogum), Jan Malik in nova Žogica Marogica, Maja Kastelic (Deček in hiša), Polonca Kovač (Kaja in njena družina, Zelišča male čarovnice), Cvetka Sokolov z izjemno trilogijo o šoli, zdravnikih in močeh noči, Marjan Manček, Gorazd Vahen, Svetlana Makarovič (v Frankfurt potujeta Sapramiška in Veveriček posebne sorte, Korenčkov palček z ilustracijami Maje Kastelic pa izide novembra), Miha Mazzini z nagrajenim mladinskim romanom Zvezde vabijo, Vinko Möderndorfer z več nagrajenimi in nominiranimi deli (Kit na plaži, Kot v filmu, Pesmi in pesmičice), Jelka Reichman (Dojenčkov album, Maček Muri), Maša Kozjek, Matej de Cecco, Desa Muck s knjižnima serijama Blazno resno in Čudežna bolha Megi, Mojca Osojnik s Hišo, ki bi rada sonce, Peter Svetina (Mrožek), Lila Prap, ki že januarja pripravlja novo slikanico Radi štejemo, Milan Dekleva (Menjalnica sanj), Andrej Rozman Roza (Čofli), Barbara Simoniti (Andrej Nespanec), Hana Stupica (Rokavička), Anja Štefan (Gugalnica za vse), Aleš Šteger s Kurentom, Peter Škerl (Močvirniki), Urška Božič Križaj (Pravljična joga), Nataša Bucik, Ana Zavadlav (Kukujev slikovni slovar), Suzana Tratnik z mladinskim romanom Ime mi je Damjan, ki je preveden že v štiri jezike … in drugih.

Stojnica Mladinske knjige in Cankarjeve založbe bo letos prepoznavno porisana z motivi iz knjige Deček in hiša, Maje Kastelic, velike svetovne uspešnice v sezoni 2015/2016.

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.