Skip Navigation LinksDomovZa medijeSporočila za javnostPredstavljamo Dr. Seussa

Predstavljamo Dr. Seussa

Mladinska knjiga vabi na predstavitev novih knjig za otroke, ki bo v torek, 8. maja 2018, ob 13h v knjigarni Konzorcij: Enci benci na kamenci 4, ruska pravljica Medved išče Pestunjo in ameriška klasika, Dr. Seuss.

Mladinska knjiga vabi na predstavitev novih knjig za otroke, ki bo v torek, 8. maja 2018, ob 13h v knjigarni Konzorcij.

Z nami bodo: Roman Gašperin in Zvonko Čoh, avtorja knjige Enci benci na kamenci 4, dr. Marjana Kobe in Jelka Reichman, avtorici knjige Medved išče pestunjo, Urša Vogrinc Javoršek, prevajalka knjig Dr. Suessa, socialna pedagoginja Bojana Caf ter urednika Irena Matko Lukan in Pavle Učakar.

Izšla je nova izdaja priljubljene ruske ljudske pravljice MEDVED IŠČE PESTUNJO v prevodu Marjane Kobe z ilustracijami Jelke Reichman.
V knjigi ENCI BENCI NA KAMENCI 4 je Roman Gašperin zbral petdeset novih izštevank, šaljivk in zbadljivk. Smešne, duhovite kratke rime gredo hitro v uho in se jih otroci zlahka naučijo, primerne so tudi za prve bralne korake. Tudi v četrti izdaji bomo lahko uživali ob neizmerno duhovitih ilustracijah Zvonka Čoha.

Predstavili pa bomo tudi prve tri prevedene knjige ameriškega klasika, Dr. Seussa: MUC KAPUC, LISICA NOGAVICA in ZELENA JAJCA IN KRAČA
Vse tri knjige je prepesnila Urša Vogrinc Javoršek.
Kar sta za naše otroke Maček Muri in Sapramiška, so bila za ameriške vedno dela Dr. Seuss. Za tem vzdevkom se je skrival Theodor Seuss Geisel (1904–1991), neizmerno priljubljen ameriški pisatelj in ilustrator.
Njegove knjige spadajo med klasiko svetovne mladinske književnosti. Prevedene so v več kot štirideset jezikov, izšle so v več kot 650 milijonih. Pesmi dr. Seussa so ritmične, preproste in polne humorja. Doživele so številne adaptacije – kot risanke, muzikali, televizijske nanizanke, filmi.
Avtor je še za življenja dobil Pulitzerjevo nagrado za svoje zasluge za ameriški izobraževalni sistem. Nagrajen je bil tudi z oskarjem, več emmyji in grammyji. Napisal in ilustriral je 44 zgodb. Zaslovel je s knjigo Muc Kapuc (Cat in the Hat, 1957), ki je nastala kot odgovor na urednikov izziv: napisati zabavno zgodbo z 225 besedami za veselje in učenje branja ter pisanja.
MUC KAPUC, preprosta ritmizirana poezija za poustvarjanje in igro doma, v vrtcu in šoli.
LISICA NOGAVICA, branje te knjige bo odlična telovadba za govorni organ.
ZELENA JAJCA IN KRAČA, slastno branje, ki bo spodbudilo igro, kaj radi jemo in česa ne.  


Prijazno vabljeni na malce bolj igrivo druženje z novimi knjigami!                                               

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.