V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Odkupimo, prodamo, poiščemo

Antikvariat je prava trgovina, da prodate svoje stare knjige ali poiščete redke tiske.

Trubarjev antikvariat
Antikvariat_Odkup_Hero

Če iščete knjigo, ki je že dolgo ni več v prodaji, je redka, stara ali pa samo tako želena in je ni mogoče več najti po knjigarnah, potem smo pravi naslov za vas.

Za vas pošičemo knjigo, ki jo želite

Na e-naslov antikvariat@mk-trgovina.si nam pošljite knjižno željo; mi vam knjigo poiščemo in vas obvestimo takoj, ko pride v hišo.

Ker so nekatere knjige zelo redke in jih je težko najti, je potrebno vedeti, da lahko iskanje traja kar nekaj časa - včasih tudi kakšno leto ali več.
Evidenco iskalcev običajno vodimo 4 leta.
 

Od vas odkupimo knjige

Če se vam je knjig preveč nabralo in ne veste kam z njimi, nam na e-naslov antikvariat@mk-trgovina.si  pošljite spisek knjig, ki jih želite prodati; lahko nam ga posredujete tudi osebno ali po pošti.

Spisek bomo pregledali in odkupili knjige, ki jih potrebujemo. Ocenitev traja od enega tedna do deset dni; če se z zneskom strinjate, vam knjige odkupimo, v nasprotnem primeru vam jih vrnemo. 

Ne odkupujemo knjig:

  • ki so zamazane, polite, raztrgane, popisane ali pa so predolgo ležale v vlažnih prostorih ali kakorkoli drugače poškodovane. Dovoljujemo si diskrecijsko pravico, da kljub predhodni odobritvi zavrnemo knjige, ki ne ustrezajo splošnim kriterijem.
  • šolskih knjig
  • knjig iz odpisa knjižnic
  • starejših enciklopedij (Jugoslovanske, likovne, glasbene, pomorske, medicinske, enciklopedije leksikografskega zavoda),
  • priročnikov, podatkovnikov, starejših slovarjev (z izjemo poljskega, madžarskega, makedonskega, portugalskega, albanskega ali večjih slikovnih slovarjev)
  • zbirk kot so Naša beseda, Beseda sodobnih jugoslovanskih avtorjev, broširana izdaja 100 romanov, Umetnost v slikah in Zgodovina v slikah.

Obvestilo: trenutno ne odkupujemo

Ko se skladišče napolni, odkup zaustavimo za mesec ali dva; v tem času nam še vedno lahko pošljete spisek knjig za odkup, vendar pa se dostava in odkup knjig izvršita šele v času, ko ponovno začnemo z odkupom.

Trenutno sprejemamo samo knjige, za katere smo bili dogovorjeni pred 18. 2. 2019. V tem času nam lahko pošljete sezname z naslovi knjig, ki bi jih želeli prodati vendar bomo izbrane knjige sprejemali šele takrat, ko ponovno začnemo z odkupom.
 

Trubarjev antikvariat
Trubarjev antikvariat

Najdete nas v starem jedru Ljubljane, na Mestnem trgu 25.

Naš antikvariat je poln čudovitih knjig, zanimivih tako za zbiratelje redkega kot za iskalce starega. V središču Ljubljane vam odpira svet poln zgodb, spoznanj in resnic.

Več o trgovini >

Harari
YUVAL NOAH HARARI

Branje, ki šokira

Preteklost, sedanjost in prihodnost človeštva, kot jih vidi zgodovinar Yuval Noah Harari v svojih knjigah, ki so jih bralci dobesedno razgrabili.

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro

5 minut z Elli H. Radinger

Kako preživeti na živčnem planetu?

Esther Perel, avtorica knjige Eros v ujetništvu (foto Karen Harms)
Esther Perel

O ljubezni, intimnosti in skokih čez plot

Odnosu med partnerjema nikoli v zgodovini nismo posvečali več pozornosti kot zdaj. Zakaj je tako?

Menu