V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Hero foto 4

Giulia Enders

Giulia Enders (1990) je nemška zdravnica in pisateljica.

Avtorica svetovne knjižne in avdioknjižne uspešnice Čarobno črevesje je zdravnica in doktorska kandidatka na Goethejevi univerzi v Frankfurtu, kjer študira gastroenterologijo, vedo, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil.

Za to, da se je posvetila raziskovanju temne plati prehranjevanja in pisanja poljudnoznanstvene knjige, je kriva predvsem njena prehrana, ki je bila v najstniških letih precej neuravnotežena.

Posledice so bile rane po vsem telesu, ki jih ni znal pozdraviti nihče. Drugi primer, ki jo je navdihnil, pa je bil strašno neprijeten zadah iz ust nekega prijatelja, ki ga je spoznala na študentski zabavi. Zato se je lotila temeljitega raziskovanja delovanja črevesja in ugotovila, da je prebavni trakt pravzaprav zelo simpatična stvar, obenem pa se je s spoznavanjem najbolj prezrtega organa tudi sama ozdravila nadležnih izpuščajev in ranic. 

Njeno odmevno predavanje na temo srečnega črevesja so opazili založniški skavti na youtubu in takoj je dobila ponudbo za knjigo, ki je postala svetovna uspešnica. Ilustracije, ki prikazujejo sestavo in akterje ter prebivalce prebavnih organov, je narisala njena sestra.

Knjiga, ki je leta 2014 izšla v Nemčiji, pa je ena najbolj prodajanih na svetu. Samo v Nemčiji so prodali več kot dva milijona izvodov. Tudi v Sloveniji je doživela več ponatisov. 
 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu