V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Jani Virk

Jani Virk (1962), pisatelj, pesnik, prevajalec in urednik, je eden najbolj plodovitih slovenskih prozaistov.

Leta 1988 je diplomiral iz primerjalne književnosti in nemškega jezika na ljubljanski Filozofski fakulteti, leta 2014 pa doktoriral iz germanistike. V mladosti je bil državni smučarski reprezentant, po zaključku študija se je najprej preživljal s priložnostnimi deli doma in v tujini, pozneje kot svobodni pisatelj in prevajalec. Od leta 1988 deluje v medijih, zadnja leta kot urednik Igranega programa na Televiziji Slovenija.

Prevaja iz nemščine (dela Thomasa Bernharda, Gerharda Rotha, Hansa Artmanna, Eliasa Canettija in drugih).

Njegov opus je obsežen in vsestranski, namenjen tako otrokom kot odraslim bralcem. Piše pesmi (Tečeva čez polje), kratko prozo (Preskok, Vrata in druge zgodbe, Pogled na Tycho Brahe …), romane (Zadnja Sergijeva skušnjava, Poletje na snegu, Aritmija, Brez imena …), eseje (Na robu resničnosti, Parzival še išče gral?) in scenarije, osrednji temi pa sta smrt in ljubezen v prepletu z eksistenčnimi in metafizičnimi vprašanji. Njegova literarna dela so prevedena v več jezikov. Je tudi avtor več dokumentarnih filmov.

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu