V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Jelka Godec Schmidt

Jelka Godec Schmidt (1958) je akademska slikarka, ilustratorka, striparka in pisateljica. 

Diplomirala je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Že v srednji šoli je začela sodelovati z revijama Pil in Ciciban. Prva knjiga z njenimi ilustracijami je bila Marjanka Vseznanka Branke Jurca. Z leti so njene likovne podobe bogatile vse več knjig za otroke, revije Ciciban, Cicido in Pil ter učbenike.

Razvila je svoj prepoznavni slog, ki najbolj sije iz slik za knjigo Grimmove pravljice ali v knjigah Muca prede nitke zlate, Petelinček Kratkorepec … Mojstrica čopiča je tudi izvrstna pripovedovalka. Napisala in ilustrirala je strip za najmlajše Vrtec Pri veseli kravi ter Gremo v Vrtec pri veseli kravi, otroke navdušuje tudi njena Cicibanda, slikanice iz njene uspešne serije o škratu Zgubi in kameleonu pa so dosegle mednarodno prepoznavnost.

Leta 2013 je izšel njen literarni prvenec, mladinski roman Potovalnik, ki bralce popelje v slikovite fantazijske pokrajine.

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu