V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Marjanca Jemec Božič

Marjanca Jemec Božič (1928) je akademska slikarka in ilustratorka. 

Po diplomi na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani se je zaposlila pri časopisu Delavska enotnost, kjer je risala predvsem portrete. Od leta 1955 pa njene hudomušne in barvite likovne podobe bogatijo revije, učbenike in več kot 200 knjig. 

Prva knjiga, za katero je naredila ilustracije, je bila Franca izpod klanca Kajetana Koviča. Na dolgi ustvarjalni poti je ilustrirala dela vseh osrednjih slovenskih pisateljev in pesnikov, ki pišejo za otroke. Njene podobe v slikanicah, kot so Piko Dinozaver Leopolda Suhodolčana, Nana, mala opica Josipa Ribičiča, V mestu Polonce Kovač, Juri Muri v Afriki Toneta Pavčka, Melje, melje mlinček Anje Štefan, so pomemben del zakladnice književnosti za otroke. 

Velik del njenega bogatega opusa odraža antologija Pravljični cvet (2013). Njeno sodelovanje z revijo Ciciban traja že od samih začetkov revije, dobrih sedem desetletij. Svoja dela tudi razstavlja na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah.

 

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu