V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Matej de Cecco

Matej de Cecco (1979) je stripar, ilustrator, prevajalec in urednik. 

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je šudiral prevajalstvo, na Inštitutu A.V.A. (Akademija za vizualne umetnosti) pa vizualne umetnosti. Deluje kot samostojni ustvarjalec.

Ljubezen do stripa ga je že v študentskih letih pripeljala v uredništvo revije Stripburger, kjer je bil nekaj časa urednik. Večina del, ki jih je prevedel, je bila povezana z risanjem. Tudi sam je vse več risal. V letih 2006–2008 je risal pasice za revijo Pil Plus. Sledil je večji izziv – ilustracije v prenovljeni zbirki knjig Dese Muck Blazno resno. 

Z Boštjanom Gorencem Pižamo sta že od leta 2008 odličen tandem pri ustvarjanju stripa Šnofijeva druščina. Objavlja ga revija Pil, dogodivščine Šnofijeve druščine pa so izšle tudi v treh knjigah. Za Pil sta ustvarila tudi strip, v katerem so glavni liki mladostnika Pilko in Čopka ter njun pes Šnofi. De Ceccove ilustracije bogatijo tudi učbenike. 
 

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu