V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Mihael Glavan

Dr. Mihael Glavan (1945) je raziskovalec in publicist s področja rokopisnega in starega knjižnega gradiva ter predvsem starejše slovenske književnosti. 

Diplomiral je iz slavistike in germanistike, doktoriral pa iz bibliotekarstva starejšega rokopisnega gradiva. Bil je dolgoletni vodja rokopisnega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, raziskovalec in publicist.

S svojim znanstvenoraziskovalnim delom osvetljuje življenje in sporočila pomembnih Slovencev ter zgodovinske dogodke in jih umešča v širši kulturnozgodovinski kontekst. Je eden naših najboljših poznavalcev dela, življenja in zapuščine Primoža Trubarja. 

V njegovi bogati bibliografiji so med drugimi dnevniški zapisi Lojzeta Kovačiča Zrele reči. Pri Mladinski knjigi je kot avtor oziroma soavtor monografij zaznamoval zbirko Album (Romanje s Trubarjem, Zlata knjiga Simona Gregorčiča, Edvard Kocbek – mesec s kolobarjem). Kot soavtor se je podpisal tudi pri knjigah Stoletni Bor, Karel Destovnik Kajuh – Enaindvajset pesmi za enaindvajset let življenja. Odmevni sta bili tudi knjigi Ljubimca z Vošnjakove ter Šopek Cankarjevih pisem.

 

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu