V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Mojca Širok

Mojca Širok (1968) je novinarka, publicistka in pisateljica. 

Diplomirala je iz slovenskega in italijanskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala pa iz sociologije kulture. V prvih letih poklicne poti se je preizkusila na radiu Študent in pri tedniku Mladina, od leta 1999 pa je zaposlena na RTV Slovenija. Trinajst let je kot dopisnica iz Italije in Vatikana poglobljeno spremljala tamkajšnje politično in kulturno življenje. 

V njenih novinarskih prispevkih, dokumentarnem filmu Molk v Palermu in  knjigah Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška se zrcali odlično poznavanje italijanskih družbenih razmer. V literarnem prvencu, kriminalnem romanu Pogodba, ki se je hitro povzpel na vrh slovenskih knjižnih uspešnic, bralca odpelje v osrčje mafijskega dogajanja.

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu