V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Monika Žagar

Monika Žagar (1949) je pisateljica in doktorica skandinavskih študij. 

Po diplomi na ljubljanski Filozofski fakulteti je študij nadaljevala na kalifornijski univerzi v Berkeleyju, kjer je leta 1994 tudi doktorirala in nato predavala na tamkajšnji univerzi. Zdaj spet živi v Ljubljani.

Starejši slovenski bralci se je spominjajo po prispevkih v Razgledih, v akademskih krogih pa je cenjena zlasti njena knjiga o norveškem pisatelju, Knut Hamsun: The Dark Side of Literary Brilliance, ki je izšla pri ameriški akademski založbi Washington University Press. 

Njen literarni prvenec, romansirana biografija Dva brata, trije svetovi (2015), predstavlja družino Žagar, ki jo je po drugi svetovni vojni razdelila ideologija. Knjiga je bila nominirana za najboljši literarni prvenec, po njej so posneli tudi igrano-dokumentarni film. Njen roman Košček čokolade v pasji dlaki (2018) odslikava mobilnost in naključnost sodobnega in je hkrati pripoved o varnosti in ljubezni sestavljene družine. 

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu