V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Neža Maurer

Neža Maurer

Neža Maurer (1939) je pesnica, pisateljica, publicistka in prevajalka.

Po končanem učiteljišču je študirala na Pedagoški akademiji in nato še na Filozofski fakulteti, kjer je leta 1960 diplomirala iz slavistike.  Službovala je kot učiteljica, nato na radiu in televiziji ter pri več revijah in časopisih kot novinarka in urednica. V zadnjem obdobju svojega službovanja je bila svetovalka za kulturo pri Komiteju za informiranje SR Slovenije.

Svoj obsežni literarni opus je zaznamovala predvsem s poezijo. Je avtorica več kot dvajsetih pesniških zbirk za odrasle in ravno toliko za otroke. Njene igrive otroške pesmi so doživele okrog 250 uglasbitev; redno jih objavljajo tudi v revijah Ciciban in Cicido. Ob pesmih za otroke obsega njeno delo tudi pesmi za odrasle, ki so izšle v številnih zbirkah (Ogenj do zadnjega diha, Čas, ko je vse prav, Litanije za mir, Od mene k tebi …), izborih (Kadar ljubimo, Igra za življenje …) in v antologiji Velik sončen dan. Bile so tudi prevedene v več tujih jezikov. Izdala je tudi več proznih del za otroke (Čukec, Dom za telohov cvet, Zvesti jazbec …) in za odrasle (Zveza mora ostati). Iz srbohrvaščine je prevedla več knjig pesmi in zgodb. 
 

Knjige avtorja

Lestvica za odrasle - december 2020
Lestvica

Najbolj iskane knjige v decembru

Preverite seznam najbolje prodajanih knjig v decembru 2020

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Darja Potočan, Živa Jalovec in Robert Križaj so se pogovarjali o izgorelosti in čujejčnosti

Poslušajte naše podkaste

Prisluhnite pogovorom o knjigah z ljudmi, ki imajo radi dobre zgodbe.

Menu