V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Peter Čeferin

Dr. Peter Čeferin (1938) je odvetnik, doktor pravnih znanosti, mojster karateja, avtor strokovnih tekstov in leposlovnih del. 

Leta 1960 je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani  in na isti fakulteti leta 1986 magistriral, leta 1988 doktoriral. Po diplomi je najprej delal kot novinar, pisal pa je tudi dramska besedila. V Mestnem gledališču ljubljanskem so tako v okviru literarnosatiričnega kabareta Smeh ni greh leta 1963 uprizorili njegovi satiri Srečka in Pridržanje do iztreznitve.

V letih pred osamosvojitvijo Slovenije je bil član Sveta za varstvo človekovih pravic, med letoma 1985 in 1989 pa tudi podpredsednik Odvetniške zbornice Slovenije. V letih 1991–1995 je bil član Državnega sveta Republike Slovenije. 

Je avtor številnih strokovnih člankov in razprav s področja odvetništva ter knjig: Neodvisnost odvetnika, Odvetniška zbornica Slovenije – odlomki iz zgodovine, Moje odvetniško življenje, Valat, Moje zgodbe, Prepoznava in druge zgodbe, Odvetništvo na Slovenskem, Nespodobni odvetnik (biografija) ter kriminalnega romana Sodni dnevi, ki ga je napisal v soavtorstvu z Vasjo Jagrom.
 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu