V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Simon Demsar

Simon Demšar

Simon Demšar (1969) je učitelj, prevajalec, publicist in popotnik.

Leta 1997 je na Filozofski fakulteti diplomiral iz geografije in angleškega jezika. Nekaj časa je deloval kot novinar, med drugim je v različnih medijih (tudi v Gei, reviji Mladinske knjige) objavljal potopise in fotoreportaže. Že vrsto let je zaposlen kot učitelj. Redno zaposlitev kombinira še s prevajanjem, med drugim je prevedel biografije nekaterih svetovno znanih glasbenikov. Po duši pa je že od mladosti kolesar in tako je nastalo tudi njegovo prvo avtorsko knjižno delo, Družinski kolesarski vodnik. 

Vodnik z izborom 50 poti, namenjenih tako družinam z otroki kot vsem željnim nezahtevne kolesarske rekreacije, odseva avtorjeve izkušnje, ki si jih je nabral s kolesarjenjem v prostem času in na potovalnih kolesarjenjih po vsej Evropi, ZDA, Kanadi in Avstraliji. 

 

Knjige avtorja

Elli H. Radinger, avtorica uspešnic Modrost volkov in Modrost starih psov, s psičko Shiro
Pogovor z avtorico

5 minut z Elli H. Radinger

Česa vse nas lahko naučijo stari psi? Odgovarja nemška raziskovalka narave Elli H. Radinger.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Uredniki priporočajo

Fantazijski svetovi vabijo

Od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Menu