Veronika Podgoršek

Dr. Veronika Podgoršek je doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije, terapevtka, pisateljica, publicistka in predavateljica.

Doktorirala je  iz družinske relacijske terapije na Univerzi v Ljubljani in opravila terapevtsko specializacijo iz objekt-relacijske teorije in prakse na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu (International Psychotherapy Institut – IPI) v Washingtonu. Terapevtsko delo opravlja po modelu relacijske družinske terapije kot samostojna terapevtka na Psihoterapevtskem inštitutu, ki ga je ustanovila leta 2006. 

Na konferencah v tujini ter na raznih strokovnih predavanjih in delavnicah na različnih fakultetah in drugih institucijah v Sloveniji sodeluje kot predavateljica. Pogosto kot kolumnistka in strokovnjakinja sodeluje z mediji. Je avtorica štirih strokovnih del. Strokovna priročnika Ljubezen na terapiji – Vodnik do srečnega partnerstva ter Ljubezen po ljubezni sta zaradi celostnega, praktičnega, poljudnega in obenem na strokovnih izkušnjah utemeljenega pristopa med bralci požela veliko zanimanja in postala uspešnici. 

 

Knjige avtorja

Simona Semenič. Foto: Nada Žgank
Modra ptica 2020

Simona Semenič: »Zmaji seveda obstajajo!«

Ena najpomembnejših slovenskih sodobnih dramatičark je za svoj prvi roman prejela Modro ptico.

Skrivno drustvo KRVZ
Simona Semenič
O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Darja Potočan, Živa Jalovec in Robert Križaj so se pogovarjali o izgorelosti in čujejčnosti

Poslušajte naše podkaste

Prisluhnite pogovorom o knjigah z ljudmi, ki imajo radi dobre zgodbe.

Menu