slika

O AŽEVEDNIKU so povedali

Manj iskanja - VEČ znanja

"Juhu! Končno leksikon zame. Manj iskanja za več znanja.

slika

Komaj čakam knjigo, ki mi bo pomagala pri celem morju domačih nalog. Slike so super, in če se jih bo res dalo tudi natisniti, bo pripravljanje plakatov in iskanje gradiva za seminarje vzelo pol manj časa, ker ne bo treba v nedogled iskati po internetu. Pa ime je tudi pravo. AŽEVEDNIK. Kako kul!!!"

 

Jon Goriup, 12 let

 

Navdušena učiteljica

"Z dobro knjigo si šolarji zapomnijo več. Veliko razlogov je, da otrokom namenjene knjige niso urejene in oblikovane enako kot knjige za odrasle. Otroci mnogo lažje dojemajo in si zapomnijo pojasnila s pomočjo slik, risb, fotografij in drugih grafičnih sredstev.

slika

Enako velja za leksikone. Celo povsem enako zapisana gesla se šolarjem mnogo bolj vtisnejo v spomin, če je ob njih še slika. Zato bo leksikon za šolarje Aževednik zelo velika pridobitev. In še to: pomembno je, da imajo šolarji knjigo, ki je le njihova. Poistovetijo se z njo in jo zato mnogo raje uporabljajo."

Barbara Novljan Mišič, pedagoginja in profesorica, OŠ Tabor, Logatec

 

Razburljivo raziskovanje

"Kar ne znamo pojasniti odrasli, pojasni Aževednik. Otroci si ob spoznavanju in razumevanju sveta okoli sebe pogosto zastavljajo vprašanja, kot so kaj, kako ali zakaj. Četudi sprašujejo o vsakdanjih rečeh, jim odrasli ne znamo vselej odgovoriti preprosto in jasno. V Aževedniku so razlage temeljnih pojavov, s katerimi se srečujemo v naravi in družbi, nadvse razumljive.

slika

Poleg klasičnih razlag, ki ne smejo manjkati v nobenem dobrem leksikonu, so v Aževedniku zapisane tudi manj znane zanimivosti in številni podatki, ki znanje naredijo ne samo koristno, ampak tudi zelo zabavno. Z Aževednikom učenje postane razburljivo raziskovanje."

 

Dr. Jurij Prezelj, Fakulteta za strojništvo, Ljubljana

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.