O Cankarjevi založbi

 

Zgodovina Cankarjeve založbe šteje že več kot sedemdeset let in na leto objavimo več kot šestdeset naslovov.

Med našimi knjigami se je v letih zbralo nekaj sto prvikrat prevedenih naslovov v najpomembnejših zbirkah prevodne književnosti: Sto romanov, Nobelovci in XX. stoletje. Tradicijo nadaljujejo zbirke Moderni klasiki, ki prinaša romane in izbrano kratko prozo, S poti, ki je namenjena potopisu, in Najst – ta odkriva znana literarna imena skozi prozo za mladostnike. Zbirka Poezija se je v nekaj letih z nagradami in imeni že potrdila kot vrhunska posrednica sodobnega slovenskega pesniškega ustvarjanja.

Cankarjeva izdaja zelo kakovosten leposlovni program tudi zunaj zbirk in se posebej skrbno posveča slovenskim avtorjem, ki za nova dela, izdana pri naši založbi, redno dobivajo javni odmev, odlične kritike in osrednje literarne nagrade. Vsako leto izide knjiga nagrajenca mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

Cankarjeva izdaja tudi zbirko Bralna znamenja, ki premišlja o usodi knjig tukaj in zdaj, in drugo kakovostno stvarno literaturo, v preteklosti pa se je uveljavila še z leksikalnimi izdajami (najbrž imate doma vsaj eno različico priljubljene Sove?), slovarji in drugimi jezikovnimi priročniki ter nekaterimi večnimi uspešnicami, kakršni sta med drugim knjigi Zakladi Slovenije in Velika slovenska kuharica.

Po raziskavah slovenskega knjižnega trga, zbranih v knjigi Knjižna kultura, sodi Cankarjeva med zadnje splošne založnike z razvejanim in kvalitetnim programom. K njemu pripomorejo tako redne subvencije Ministrstva za kulturo in zdaj Javne agencije za knjigo kot tudi dolgoletno zaupanje bralcev in kupcev.

Osebna izkaznica

Cankarjeva založba – Založništvo d. o. o.
Sedež družbe: Slovenska 29, Ljubljana
Telefon: 01 241 32 20
Faks: 01 425 28 14
E-pošta: info@mladinska.com

Direktor
Bojan Švigelj

Glavni urednik
Aljoša Harlamov

Uredništvo
Andrej Blatnik
Nina Žitko Pucer

Naročanje

Vse izdaje Cankarjeve založbe lahko naročite na Emka.si

Emka.si

Spremljajte nas!

Facebook  Pinterest

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.