Ciciban

Marec 2019

Natečaj otroških likovnih del

Reviji Ciciban in Cicido in Otroški vrtec Ajdovščina: 14. Cici umetnije

slika

Pri natečaju otroških likovnih del, ki so ga razpisali reviji CICIBAN in CICIDO ter Otroški vrtec Ajdovščina smo prejeli  2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 šol.

Na natečaju so s 23 deli sodelovali tudi trije zavodi s prilagojenim programom. Vsa leta pa na razpisu sodelujejo tudi posamezniki, letos jih je bilo 28.

Strokovna komisija je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del. Nagrajeni sta še dve kiparski deli. Vsa razstavljena likovna dela bodo prejela priznanje, nagrajena dela pa tudi nagrade. Vsa izbrana dela bodo trikrat razstavljena. 

Prvo odprtje razstave s podelitvijo nagrad bo 2. aprila 2019  ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, kjer bomo tudi podelili nagrade. Razstavo si bo v Ljubljani mogoče ogledati do 3. maja 2019. 

Prireditev bo povezoval Boštjan Gorenc Pižama. Prijazni Boštjan nam bo povedal tudi nekaj svojih najbolj strašnih pravljic iz revij Ciciban in Cicido.

Če boste razstavo najboljših otroških likovnih izdelkov v SEM zamudili, jo lahko maja vidite v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, konec leta pa v galeriji Grad v Slovenski Bistrici.

Prelistajte katalog s spremnimi besedami in seznamom izbranih del:

 

 

Sponzor 14. Cici umetnij: 

slika

 

 

slika

Novosti

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.