Ciciban

December 2019

Dobre knjige

Na policah knjižnic in knjigarn se drenjajo številne knjige, slikanice, priročniki in druga literatura za otroke. Vsak dan se jim pridružijo nove in nove: nekatere odlične, druge povprečne, tretje … povsem pogrešljive. Kako izbirati?

slikaLov na dobro knjigo se včasih zdi kot lov za zakladom. S katero knjigo bi obogatili domačo knjižnico, katero pa bi si raje izposodili v knjižnici? Katere informacije nam lahko pomagajo k odločitvi? V kateri knjigi najti odgovore na vprašanja, ki nam jih otrok prav zdaj zastavlja? Kako poiskati dobro knjigo, ki združuje kakovostno, slogovno izbrušeno besedilo, odlično ilustracijo, profesionalno oblikovanje? Kdo so v Sloveniji in v svetu uveljavljeni avtorji in avtorice? Katere knjige so bile nagrajene?

Z vsemi temi in podobnimi vprašanji se strokovno ukvarjamo uredniki in urednice otroškega in mladinskega leposlovja Založbe Mladinska knjiga in drugih založb ter številne strokovnjakinje in strokovnjaki, denimo v Bralnem društvu Slovenije, v Društvu Bralna značka Slovenije, v Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirski – centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo, vsako leto sestavijo izčrpen priporočilni in »(od)svetovalni« seznam novih knjig.

Na spletu obstajajo številni informativni in kritični zapisi o mladinskih in otroških knjigah, informativni in priporočilni seznami. Ponujamo nekaj najbolj zanimivih spletnih povezav:

Zakladi otroštva:
www.zakladiotrostva.si

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS:
http://www.bralnaznacka.si/

Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo:
http://www.mklj.si/index.php/zlata-hruska

Bralno društvo Slovenije:
http://www.bralno-drustvo.si/

Biserna Čebelica:
http://www.mladinska.com/biserna_cebelica/domov

Spletna stran za malce starejše šolarje:
www.fejstbuk.net

slika

Novosti

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.