Cicido

Marec 2019

Tralala, hopsasa, tu je Cicido doma!

Natečaj otroških likovnih del

Reviji Ciciban in Cicido in Otroški vrtec Ajdovščina razpisujejo 14. Cici umetnije

slika

  1. Sodelujejo lahko vsi predšolski otroci in učenci od 1. do 3. razreda devetletke
  2. Pričakujemo slikarska, grafična, risarska in tudi kiparska dela. Format je poljuben – največ 50 x 70 cm pri slikarskih delih oziroma največ 30 x 30 x 30 cm pri kiparskih. Dela so lahko individualna ali skupinska.
  3. Temi: Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice, Motivi iz pravljic na panjskih končnicah. Dobrodošli so vsi likovni izdelki, v katerih se izraža pristna otroška likovna ustvarjalnost. Tema je zelo široka: znane in manj znane pravljice, otrokove izmišljije, otroci in odrasli pri pripovedovanju in poslušanju pravljic, v knjižnici, vrtcu, doma ... Izbira likovnih tehnik je svobodna. Posebno pozornost namenjamo izdelkom, pri katerih izraziteje izstopa inovativnost v izbiri in uporabi likovnih materialov, formatov ali likovnih področij. Nikakor nam ne pošiljajte izdelkov, ki jih izdelujete v dekorativne namene.
  4. Na hrbtni strani izdelka s tiskanimi črkami napišite podatke: likovni motiv, ime in priimek otroka, starost, ime in priimek mentorja, ime in naslov vrtca oziroma šole. (Če izdelek pošiljate starši, napišite otrokov domači naslov.) 
  5. Likovna dela pričakujemo najkasneje do 25. februarja 2019 na naslovu: OTROŠKI VRTEC AJDOVŠČINA, Pot v Žapuže 14, 5270 Ajdovščina.
  6. Izbrana dela bomo razstavili v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani,  v Pilonovi galeriji v Ajdovščini in galeriji Grad v Slovenski Bistrici. 
  7. Vsi razstavljavci in njihovi mentorji bodo prejeli priznanja. Deset avtorjev zelo uspelih likovnih izdelkov in njihovi mentorji bodo prejeli knjižne nagrade. Posebne nagrade podeljuje sponzor A1 Slovenija in njihove zvočne pravljice Lahkonočnice. 30 izbranih umetnij bo krasilo panjske končnice čebelnjakov na strehi njihove poslovne stavbe v Ljubljani.

 

VABLJENI K SODELOVANJU!

Če želite, da vaši otroci sodelujejo v nagradnem natečaju 14. Cici umetnije, prosimo, natisnite in izponite  obrazec ter ga priložite k pisnemu ali likovnemu izdelku vašega otroka. Mentorji pa nam lahko pošljete tudi podpisano izjavo z žigom vrtca ali šole, da imate v pogodbi s starši to že urejeno. Izbrana dela postanejo last organizatorjev razstave in ti lahko z njimi prosto razpolagajo. S 30 izbranimi deli pa razpolaga sponzor A1 Slovenija z Lahkonočnicami. 

 

Sponzor 14. Cici umetnij: 

slika

 

 

slika

Novosti

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.