Cicido

Marec 2020

Tralala, hopsasa, tu je Cicido doma!

Novosti

Cicido v vrtcu in doma in v knjižnici

slika

Dobra revija s številnimi žanri in rubrikami ponuja na vsaki strani obilo priložnosti za prepoznavanje specifičnih interesov (predšolskega) otroka … In za bujenje novih! Revijo otrok rad sam vzame v roke, ker je zabavna, ker v njej sam poišče tisto, kar ga zanima. Še rajši pa ima pri tem družbo odraslega. Kakovostna leposlovna in poljudna revija je tudi motivacija za obisk večje knjižnice v vrtcu in velike splošnoizobraževalne knjižnice. 
V knjižnici bomo poiskali dela teh avtorjev, dela s teh področij, pobrskali bomo za primernimi glasbenimi zgoščenkami, filmi ...

Mlajši bratec Cicibana bo spremljal predšolske otroke že 22. leto!

Leposlovje, umetniška ilustracija in glasba na Cicidojevih straneh – vse to je izbrano z nič manjšo skrbjo kot v Cicibanu in s prepričanjem, da umetniška dela pomembno sooblikujejo ne samo otrokov estetski čut, ampak celotno osebnost. »Za otroka izbiramo s pinceto, ne z lopato,« nekako tako je rada rekla naša uredniška vzornica Kristina Brenkova. Cicido zajema iz zakladnice ljudskega slovstva, iz domače in svetovne literature, tudi zanj kot za Cicibana pišejo glasbo sodobni slovenski skladatelji, na njegovih straneh lahko otrok prvič stopi v galerijo odlične slovenske ilustracije. Tu bo srečal raznolike likovne svetove Jelke Reichman, Jelke Godec Schmidt, Lile Prap, Marjana Mančka, Zvonka Čoha, Petra Škerla, Ane Zavadlav, Maše Kozjek, Tanje Komadina, Silvana Omerzuja, Polone Lovšin, Maje Kastelic … in še mnogih drugih. Spoznaval bo tudi žlahtne pravljičarke Marlenko Stupica, Ančko Gošnik Godec, Marjanco Jemec Božič

V Cicidoju je vsega po malem

V Cicidoju najdete pesmice za petje in igro, ljudske pravljice, prirejene tako, da so prijetne za branje ali za pripovedovanje, tu so avtorske črtice klasikov in sodobnikov za večerno branje, za spodbujanje pogovora. V reviji je vedno objavljena ena dolga zgodba s številnimi ilustracijami, ki se bere, gleda, premleva počasi in večkrat, kot slikanica. V Cicidoju bo otrok lahko prisluhnil umetelni besedi Kosovela in Župančiča, Pavčka in Grafenauerja, Zajca in Svetlane Makarovič, Anje Štefan … Poslušal bo, kako živijo in se igrajo drugi otroci. Reševal bo uganke. Pel nove pesmi. Letošnji Cicidojevi skladatelji so Patrik Greblo, Matjaž Predanič, Tomaž Habe, Igor Štuhec, Larisa Vrhunc, Robert Kamplet, Peter Šavli, Mira Voglar, Rok Golob, Aldo Kumar.

Se igram in mnogo znam!

Najobsežnejša poučna rubrika v Cicidoju nosi vabljiv naslov Se igram in mnogo znam. Prinaša preproste, a učinkovite igrive naloge, ki jih otrok večinoma lahko reši sam, saj ga vodi slika. Ob tem se uri v pozornem opazovanju, logičnem sklepanju, natančnem jezikovnem izražanju, pridobiva številske predstave –  predvsem pa samostojnost in samozavest. V Cicidoju bodo še rubrika Moja čustva, tvoja čustva medijske psihologinje Martine Peštaj, priljubljeni Kuku psihologinje Nataše Bucik, Opazujemo, posnemamo, poslušamo biologinje Jelke Pogačnik, Žabica Žana z vsebinami za malčke, rubrika Po slovenskih galerijah, v kateri nam bo posamezne umetnine predstavila likovna pedagoginja Silva Karim. Likovna pedagoginja Petra Primc Marko pa pripravlja likovno-tehnične delavnice Gremo delat. Vsebina je zelo raznolika – pripravljamo jo z mislijo na različne otroke z različnimi interesi in zmožnostmi. 

Cici Vesela šola 

slika

Je stalna poljudna rubrika revij Ciciban in Cicido in obenem največja slovenska šola. V njej se vsako leto uči in igra več kot 70.000 otrok iz skoraj 1000 vrtcev in šol – vsi sodelujoči lahko na ciciveselošolskem dnevu dobijo Cici pohvalo. Cici Vesele šole so zasnovane tako, da nas iz igralnice ali otroške sobe peljejo na vrt, v gozd, na izlet, v knjižnico, gledališče, muzej, skratka v živo dejavnost in v širni svet. 

www.cicido.si

Spletna stran je namenjena predvsem vzgojiteljicam in staršem. Poleg kontaktnih rubrik Cici nabiralnik in Umetnija meseca na teh straneh odrasli najdejo vsak mesec vodnik po reviji, sezname dobrih knjig, razpise natečajev in druge aktualnosti. 
 
Naj vam mesec ne mine brez Cicidoja! 
 
Odgovorna urednica Maja Žugič, urednica Slavica Remškar in oblikovalka Ksenija Marc

 

slika

Novosti

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.