V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

#beremocankarja (3. del)

#beremocankarja (3. del)

Odlomke iz Cankarjevih del berejo direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski, tv-voditeljica Bernarda Žarn in novinar Jan Golja.

Prvo izdajo pesniške zbirke Erotika so zaradi neprimerne tematike uničili. Cankar jo je izdal ponovno, potem pa liriko opustil in se v celoti posvetil prozi. Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma, je izbrala pesem iz te 'zloglasne' zbirke.

Cankar je črtico Nagnilo se je sonce, iz katere bere odlomek tv-voditeljica Bernarda Žarn, objavil v literarni reviji Dom in svet.

Jan Golja je novinar, znan tudi kot 'oče' humanitarne akcije Mali koraki za velik cilj in avtor knjige Slovenci v dnevnih sobah. Jan bere odlomek iz zbirke črtic Moje življenje, v katerem Cankar govori o spoštovanju do otrok.

 

Berite Cankarja tudi vi. Izberite svoj najljubši odlomek, ga preberite pred kamero in posnetek objavite na družabnih omrežjih. Objavi dodajte hashtag oziroma ključnik #beremocankarja.

Menu