Fantazijska literatura v knjigarni Konzorcij

Fantazijski svetovi vabijo

Privoščite si fantazijski pobeg!

Spoznajte fantazijo od blizu – od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic, ki jih lahko prebirate tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Uredniki Mladinske knjige in Cankarjeve založbe – Darja Marinšek, Alenka Veler in Aljoša Harlamov – priporočajo naslednje naslove.
 

Darja Marinšek, urednica leposlovja pri Mladinski knjigi

Darja Marinšek, urednica leposlovja

Scott Lynch: Laži Locka Lamore 
Ker poleg napete, rokovnjaško obarvane pustolovščine premore tudi humor in ker se – čeprav je prva knjiga v seriji – lahko bere povsem samostojno.

Terry Pratchett: katera koli knjiga iz serije o Discworldu 
Ker Pratchett s svojo noro domišljijo genialno karikira naš »ploščati svet«, da na vsaki strani umiraš od smeha. In ker se prigode vrtijo okrog več sklopov junakov, knjig v seriji pa zlepa ne zmanjka.
 

Alenka Veler, urednica mladinskega leposlovja pri Mladinski knjigi

Alenka Veler, urednica mladinskega leposlovja

Ursula Le Guin: Saga o Zemljemorju 
Kultna mojstrovina in ena največjih klasik fantazijske književnosti, ki jo po pomembnosti uvrščajo ob bok Tolkienovemu Gospodarju Prstanov. V knjigah iz serije se zrcali globok humanizem in družbeni angažma izjemne pisateljice, ki je življenje in delo posvetila prizadevanju za pravičnejšo družbo. 

Patrick Ness: trilogija Hrup in kaos 
Ovenčana s prestižnimi nagradami, med mladimi bralci izjemno dobro sprejeta trilogija, vrhunec literarnega ustvarjanja Patricka Nessa. Jezikovno in motivno inovativno pisanje, ki preroško napoveduje marsikaj, kar danes živimo. 

Naomi Novik: Izruvana
Naomi Novik je relativno svež, a že uveljavljen in priljubljen glas fantazijske književnosti, Izruvana pa v angloameriškem prostoru eno od najopaznejših in obilno nagrajevanih fantazijskih del zadnjih let. Pisateljica poljskih korenin se je pri pisanju oprla na folklorno izročilo in v romanu ustvarila polnokrvno junakinjo, ki ne pristaja na pričakovano vlogo ter življenje vzame v svoje roke.
 

Aljoša Harlamov, glavni urednik Cankarjeve založbe

Aljoša Harlamov, glavni urednik Cankarjeve založbe

George R. R. Martin in njegova Pesem ledu in ognja preprosto mora biti na prvem mestu, ker je iz fantazijske pustolovščine naredil zgodovino. Ker je (fantovske) fantazije o viteštvu, bojih z zlom in osvojitvijo princese napolnil s sociologijo in politiko. In ker ga v slovenščino prestavlja Pižama.
Frank Herbert: Peščeni planet. Osebno nisem ravno oboževalec njegovega pisateljskega sloga, ampak gre pa za izjemno vplivno klasiko, ki jo je končno mogoče brati v slovenščini in ki bo morda kmalu dobila filmsko upodobitev, kakršno si zasluži.
Liu Cixin: Spomini na Zemljino preteklost. Tam, kjer se prepletata starodavnost in ruralnost na eni strani in strašljiv, nezapopadljiv tehnološki napredek na drugi strani, nastaja najboljši z-f. Zadnja leta je to Kitajska. In tole mojstrovino sodobnega žanra bi si nekoč želel videti v slovenščini.
 

Privoščite si fantazijski pobeg za podaljšani konec tedna!

25., 26. in 27. septembra vas v knjigarnah

čaka 10 % popusta na vso fantazijsko književnost – temeljna dela fantazijske književnosti in sodobne fantazijske uspešnice v slovenščini in angleščini. Za prave fane pa še 10 % znižan spremljevalni program oziroma trgovsko blago: družabne igre, skodelice, bloki, obeski …

Več o akciji fantazijske književnosti.

Akcija traja od 25. 9. do 27. 9. oz. do prodaje zalog. Popust se obračuna na blagajni. Ponudba velja le za fizične osebe.

Menu