V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Richard Osman: Četrtkov klub za umore - poskusno branje

Poskusno branje: Četrtkov klub za umore

Preberite odlomek iz duhovite zgodbe britanskega tv-voditelja Richarda Osmana.

Britanski televizijski voditelj, režiser in producent Richard Osman je napisal zabavno zgodbo o upokojencih, ki se lotijo reševanja umora.

Nekje na angleškem podeželju je idilična vasica in v njej prijetno naselje starostnikov Sončni gaj. Tako se začne roman Četrtkov klub za umore, ki se bo priljubil oboževalcem Agathe Christie, pa tudi vsem tistim, ki so jih navdušile prigode Hendrika Groena.

Elizabeth, Joyce, Ibrahim in Ron niso čisto navadni upokojenci. Ne dišijo jim družabne igre, ne zanima jih učenje tujih jezikov in pogovori o boleznih so jim mrzki; veliko raje razvozlavajo stare nerešene umore in tako razgibavajo male sive celice. Medse vabijo upokojene sodnike, kirurge in druge izvedence ter se pri detektivskem delu imenitno zabavajo. Lepega dne pa se prav pred njihovim pragom pripeti čisto pravi, sočen umor. Četverica je odločena, da bo razvozlala, kdo je spravil s sveta gradbinca Tonyja.
 

Preberite odlomek

Menu