V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Benedict Wells: O koncu žalosti

Poskusno branje: O koncu žalosti

Preberite odlomek iz subtilne zgodbe priljubljenega nemško-švicarskega pisatelja Benedicta Wellsa.

Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) se v svojem četrtem romanu O koncu žalosti, za katerega je prejel tudi evropsko nagrado za književnost, dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek.

Dva brata in sestra v prometni nesreči izgubijo starše. Teta ne more skrbeti zanje, zato grejo v internat. Otroci se vsak na svoj način in proč eden od drugega soočajo z nenadno osirotelostjo. Zavetje in tolažbo, upanje in dom iščejo v ljudeh okoli sebe. Premladi so, prešibki, da bi si stali ob strani.

Najmlajši od otrok, Jules, tla pod nogami išče pri punci Almi. Njun odnos, ki ga spremljamo od dijaških let do odraslosti, se kot ljubezenski odnos para uresniči šele po 30. letu. Šele ko se poročita in postaneta starša, se vez med njima poglobi, Julesovo življenje pa postane bolj kompleksno.

Glavni junak se ves čas zaveda, da se vsakomur zgodi nekaj hudega. Zato se odloči, da bo svojemu otroku omogočil stabilno in mirno življenje, hkrati pa ga tudi naučil, kako izplavati iz vsake krize.

Preberite odlomek

Sofinancira program Evropske unije
Menu