Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Pripravite čarovniške palice za Magične živali

Vsi ljubitelji pisateljice J. K. Rowling, pripadniki čarovniškega sveta, sledilci Harryja Potterja in vsi drugi ljubitelji domišljije, pozor!

Magične živali ponovno osvajajo svet – in Slovenijo. Po filmu je zdaj v knjigarnah na voljo slovenski prevod knjižne različice Grindelwaldova hudodelstva - Izvirni scenarij (Magične živali, 2. knjiga).

Serija o Harryju Potterju britanske pisateljice J. K. Rowling je fenomen, ki je podrl vse mogoče rekorde. Knjige o črnolasem fantu z brazgotino na čelu so avtorici zagotovile status ene najbogatejših Zemljank, ki vse, česar se dotakne, kot po čarovniji spremeni v suho zlato.

Ena od njenih čarovnij se je zgodila tudi leta 2016, ko je po priljubljenih knjigah o Harryju Potterju nastala še ena donosna franšiza – Magične živali. Navdih zanjo je dobila v učbeniku Magične živali in njihovi ekosistemi, obveznem branju na čarovniški šoli Bradavičarki.

Mojstrsko napisana pustolovščina, polna napetih preobratov, se vrti okoli prijateljstva in magije, odvija pa se petdeset let pred zgodbo o Harryju Potterju. Glavno vlogo ima raziskovalec in magizoolog Salamander Scamander (v filmu ga upodablja nadarjeni angleški igralec Eddie Redmayne), ki je pravkar končal pot okoli sveta, na katero se je podal v lovu za nenavadnimi magičnimi bitji. V New Yorku se namerava ustaviti le na kratko, a ko njegov kovček pristane v napačnih rokah in se magične živali iz njega raztepejo po vsem mestu, se začnejo težave.

Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva, druga od napovedanih petih novih pustolovščin iz čarovniškega sveta, nadaljuje zgodbo tam, kjer se je končala prva. Čarovniški kongres MACUSA je s pomočjo Salamandra Scamandra zajel mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda (v filmu ga upodablja Johnny Depp).

A kot je Grindelwald obljubil, je ušel in zdaj nabira privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih namenih: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s pomočjo katerih bi zavladal vsem nemagičnim bitjem.

Albus Dumbledore (igra ga Jude Law) v želji, da Grindelwaldu prekriža načrte, za pomoč prosi svojega nekdanjega študenta Salamandra Scamandra. Ta privoli, a se ne zaveda, kakšne nevarnosti ga čakajo. V vedno bolj razdeljenem čarovniškem svetu sta na veliki preizkušnji ljubezen in zvestoba med najboljšimi prijatelji in družino …

Grindelwaldova hudodelstva - Izvirni scenarij
J. K. Rowling

Magične živali, 2. knjiga

Menu