Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Anna Gavalda: 35 kil upanja

Roman, ki ti da misliti

Urednica Alenka Veler o knjigi 35 kil upanja francoske učiteljice in pisateljice Anne Gavalda, ki pripoveduje o neizmerni stiski odraščajočega šolarja.

Roman 35 kil upanja francoske učiteljice in pisateljice Anne Gavalda je poseben. Z njim se je poklonila tistim svojim učencem, »ki so bili v šoli topoglavi, v resnici pa krasni ljudje«.

Zgodba, ki gane, vznemiri in obenem pomiri

Tako knjigo potrebujemo še posebej v tem času. To je roman, ki ti da misliti, te gane, vznemiri in obenem pomiri, tak, da si ob njem oddahneš, ki te poboža in daje upanje. V svetu najhitrejših, najboljših in najuspešnejših mora biti prostor tudi za posameznike, ki tega ne zmorejo (ali pa nočejo), ki imajo veliko srce, spretne roke in željo po življenju po lastni meri.

Knjiga za vse, ki ne marajo šole

35 kil upanja je knjiga za vse, ki niso marali ali pa ne marajo šole – pa ne zato, ker ne bi bili željni učenja. Za vse, ki jim je branje lahko tudi odveč, je pa velika verjetnost, da bodo tale tanek, a pomemben roman vzeli v roke in ga celo prebrali do konca. Za šolarke in šolarje, pedagoginje, pedagoge, starše. 35 kil upanja za vse nas.

35 kil upanja
35 kil upanja
Anna Gavalda

Sofinancira program Evropske unije
Menu