V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Tatjana Cestnik, vodja Knjižnega založništva v Mladinski knjigi, bo letos pod smrečico položila Zlate Andersenove pravljice

Tatjana Cestnik: Ščepec pravljičnosti potrebujemo vsi

Vodja Knjižnega založništva v Mladinski knjigi bo letos pod smrečico položila Zlate Andersenove pravljice.

Tatjana Cestnik letos podarja Zlate Andersenove pravljice z željo, da nam novo leto nakloni vztrajnosti, stanovitnosti in pronicljivosti pravljičnih likov H. C. Andersena.

Kot vodja Knjižnega založništva Tatjana Cestnik odlično pozna knjige, naj gre za priročnike, leposlovje, knjige za mladino ali slikanice. S sodelavci uredniki dihajo s knjigami, avtorji, prevajalci in ilustratorji, dokler knjig ne pospremijo k bralcem.

Pravzaprav so kar malo v prednosti, saj si lahko vse leto kar sproti sestavljajo seznam prazničnih daril. Za vsako smrečico – no, za vsakega lastnika smrečice – se najde prava knjiga, nekatere pa so takšne, ki bi razveselile prav vsakogar. Pravljice, denimo … saj ščepec pravljičnosti res potrebujemo vsi.

 

Tatjana Cestnik na prazničnem zaslišanju

Kaj vam je pri decembrskih praznikih najbolj všeč?

Najbolj pri srcu so mi bila vedno decembrska druženja z dragimi ljudmi. Letos bodo ta, kot kaže, omejena, in to bom pogrešala.

Katero darilo pod smrečico vas je najbolj navdušilo?

Minuli božič so me zmehčali ročno pleteni copatki. Poslala jih je gospa, ljuba nekdanja sodelavka, s katero se ne vidim več, a se imava v mislih.

Kaj vam je najpomembnejše, ko izbirate praznična darila za svoje drage?

Trenutek, ko te spreleti: tole je točno to zanjo/zanj …

Kaj si sami najbolj želite v novem letu?

Olajšanje, za vse nas.

 

S knjigo otroku podarite tudi svoj čas

Ko dobrim možem pomagate izbirati darila za otroke, izberite takšnega s čim manj plastike in čim več zgodb in pravljičnosti. Knjižno darilo pa ima še eno prednost – z njim otroku podarite svoj čas – čas ob skupnem branju, stiskanju in potovanju po domišljijskih svetovih.

Iščete ideje za darilo?

Za lažjo izbiro smo vam pripravili nekaj seznamov s predlogi za obdarovanje:

Kako nakupovati v Mladinski knjigi?​​​

Preverite.

Menu