Užitek med platnicami

Prileže se v vsakem trenutku dneva. Ko potrebuješ čas zase, za poživitev ali pobeg.

V odlično zgodbo, ki jo navdušeno prebira ves svet, a se ti zdi, da je napisana prav zate. Zgodbo, ki teče, se vrtinči, te posrka vase. Toda ponudi več od hipnega užitka, ker je zgodba z aromo in žlahtno kremasto peno humorja, napetosti, večnih človeških dilem … Poišči jo v zbirki Kapučino.

Roman Normalni ljudje je dolgo pričakovana knjižna poslastica, ki so jo pri angleškem Guardianu uvrstili na seznam 100 najboljših knjig 21. stoletja.

Normalni ljudje
Sally Rooney

Univerzalna zgodba mlade irske pisateljice Sally Rooney bralcu približa razmerja moči v sodobnem partnerskem odnosu, v katerem se lahko prepozna prav vsakdo od nas.

Kaj se zgodi, ko se vaški posebneži odločijo upreti potrošniški družbi in zaživeti po svoje? Nosilna ideja romana Najboljša vas na svetu, ki ga je priljubljeni finski pisatelj Arto Paasilinna napisal že leta 1992, je danes neverjetno aktualna.

 

Najboljša vas na svetu
Arto Paasilinna

Roman z nezgrešljivo Paasilinnovo vedrostjo govori o negativnem vplivu razvoja na življenje človeka, o histeriji potrošniškega sveta in vračanju k naravi, k pristnemu življenju ter sožitju majhne skupnosti v sodobnem, histeričnem svetu.

Mi proti vam je peta v vrsti uspešnic Fredrika Backmana, ki je bralce nazadnje navdušil z romanom Mi smo medvedi!. V novem romanu švedski pisatelj usode nekaterih likov iz prejšnje knjige spretno razvije v novo pretresljivo pripoved, ki se lahko bere tudi popolnoma samostojno.

Mi proti vam
Fredrik Backman

Spremljamo dogajanje v mestecu Björnstad, kjer njihova ljubljena hokejska ekipa razpada. Napetost vse bolj narašča, a sredi kaosa se formira nova ekipa, določijo tudi novega trenerja. Potem pa se sprva nedolžne potegavščine sprevržejo v nasilje, ki začne terjati žrtve.

Myriam in Paul iz romana Uspavanka sta na videz popoln par. Ker si želita kariero in družino, rešitev najdeta v idealni varuški. Vedno bolj in vedno več ji zaupata, otroka postajata nanjo vse bolj navezana, družina od nje vse bolj odvisna. A ne zavedajo se njene ranljivosti, dokler njihovega doma ne pretrese tragedija.

Uspavanka
Leila Slimani

Francoska pisateljica maroških korenin Leïla Slimani je za Uspavanko prejela prestižno Goncourtovo nagrado.

Menu