V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Ciciban

Delamo ublek – čudo prečudno

»Ko bom velik, bom znanstvenik,« velikokrat pove Kiddo.

Naštejem mu tri vrednote, ki bi jih za moj okus moral imeti znanstvenik: bistrost, ustvarjalnost, etika.

Ciciban

Potem je v reviji Ciciban našel ublek. Snov je ime dobila po otroškem romanu Dr. Seussa, v katerem glavni lik rešuje kraljestvo pred lepljivo snovjo oobleck.

Ciciban 2

Za to čudo prečudno potrebujemo približno dve merici gustina in eno merico vode. In oboje kar z roko zmešamo v večji posodi.

Hecna reč, tale ublek. Ko si z njim nežen, je mehek, lepljiv – zmes je podobna masi za palačinke. A ko poskušamo na hitro potegniti roko iz ubleka, ta nenadoma postane povsem trd in roka ostane v njem. Ko pritisk popusti, spet steče, podobno kot mivka.

Ciciban

Pri packanju z ublekom se v resnici ni treba zaščititi, ker vse, kar popackaš, lahko samo pobrišeš z mokro krpo. Oblačila pa se tudi operejo. Preverjeno.

O avtorici

Urška Bernik
Urška Bernik

Mamica treh nadobudnežev je zaposlena v Zboru Slovenske filharmonije. Zaljubljena je v glasbo, ustvarjanje, rana jutra in kavo. Ustvarja blog www.kavicazmano.si.

 

Ciciban, največkrat nagrajena otroška revija

Ciciban je legendarna, najbolj prepoznavna in največkrat nagrajena slovenska otroška mesečna revija. Polna domišljije in učenja, ustvarjanja in branja navdušuje šolarje od 1. do 3. razreda. 

Več o reviji Ciciban >

Ciciban
Revija Ciciban

Naročniki na dom prejmete 15 % popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu