Izbor knjig, ki malčke spodbujajo k raziskovanju

Izbor knjig, ki malčke spodbujajo k raziskovanju

Knjige lahko malčku od tretjega leta starosti pomagajo razvijati motorične spretnosti, koordinacijo med očmi in roko ter navsezadnje domišljijo.

Otroke pritegnejo velike risbe, še posebej, če jih lahko barvajo z najljubšimi barvami, ali pisane nalepke. Poskrbite tudi, da imajo ob sebi knjigo, s katero lahko prisluhnejo živalskim glasovom in jih oponašajo. S papirnatimi figuricami in magnetki pa se lahko preselijo v podvodni svet ali na kmetijo in sestavljajo čisto svoje zgodbe.

Pobarvanki z ročajem lahko otrok odnese s seboj, kamor koli gre. Ko poišče ustrezno nalepko, risbo pobarva po predlogi ali pa s svojimi najljubšimi barvami.

 

Gozdne živali se oglašajo

Zvočna knjiga

Kako se oglaša žaba, sova ali medved? Zvočna knjiga Gozdne živali se oglašajo s 6 živalskimi glasovi in prikupnimi ilustracijami Jelke Reichman.

 

Konji in poniji

Knjiga z nalepkami

Knjiga Konji in poniji z več kot 250 nalepkami za večkratno uporabo ter številnimi zabavnimi nalogami in zanimivostmi o priljubljenih živalih.

Kakšno je življenje v morskih globinah? Kako delujejo stroji? Otrok prisluhne ali prebere zgodbico, nato pa priložene magnetke razporedi po ilustracijah in tako dopolni prizor. Lahko pa se prepusti domišljiji in sestavi čisto svojo zgodbico!

Otrok se ob pomoči zgodbice in postavljanke spoznava delo na kmetijo ali veterinarki. Ko razpre igralno podlogo in razpostavi figurice, se igra lahko začne.

Menu