Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Zbirka Čebelica: Zgodba o levu, Dogodivščine male miške, Marko na belem konju jaše

Nove knjižne dogodivščine za najmlajše

Predstavljamo šest knjižnih novosti v zbirkah Čebelica, Velike slikanice in Trio Golaznikus.

Še preden bodo otroci spet sedli v šolske klopi in bo v vrtcu spet običajen živžav, smo zanje pripravili šest knjižnih novosti. Ob stiku z umetnostjo se med otroci in odraslimi stkejo vezi, ki ostanejo za vse življenje.

Nove slikanice, polne izvirnih slovenskih ilustracij, prinašajo med najmlajše bralce zbirke Čebelica, Velike slikanice in Trio Golaznikus

Zgodba o strahu in prijateljstvu

Zgodba o levu pisateljice Jane Milčinski (letos praznujemo 100. obletnico njenega rojstva) in z ilustracijami Maše Kozjek pripoveduje o velikem levu, ki se ga je Lukec strašno bal. Vse dokler ga lev ni milo prosil za pomoč. Lukec ni mogel verjeti. A potem se je vse obrnilo. 

Zgodba o levu
Zgodba o levu
Jana Milčinski

Mala miška se potepa

Spoznajte majhno sivo radovedno miško, ki živi na žitni njivi. Lepega dne najde gladek svetal lešnik, ki pa se ji izpod nožic skotali v luknjico pod drevesnimi koreninami. Ko miška pride do lešnika, se znajde pred čisto majhnimi vratci. Le kdo živi za njimi?

Preverite v slikanici Dogodivščine male miške, ki jo je napisala Celia Thaxter, ilustrirala pa Ana Zavadlav.

Dogodivščine male miške
Dogodivščine male miške
Celia Thaxter

Harmonija poezije in slik

Slikanica Marko na belem konju jaše je prvič izšla leta 1984 pri založbi Borec. Ker gre za čisto harmonijo poezije in slik dveh velikih mojstrov – pesnika Toneta Pavčka in slikarke Ančke Gošnik Godec – knjigo ponovno oživljamo.

Marko na belem konju jaše
Marko na belem konju jaše
Tone Pavček

Novost dveh naših najbolj priljubljenih ustvarjalcev za otroke 

S slikanico O fantu, ki je lepo pozdravljal in njenima glavnima junakoma, fantkom Tarasom in njegovim dedkom, malčki spoznajo čudežno moč pozdravljanja.

Hudomušna zgodba, ki sta jo ustvarila pisatelj Slavko Pregl in ilustrator Marjan Manček, dva od naših najpomembnejših ustvarjalcev za otroke, vabi tudi k prvim bralnim korakom.

O fantu, ki je lepo pozdravljal
O fantu, ki je lepo pozdravljal
Slavko Pregl

Poetična slikanica o smrti

Za vedno je slikanica o malem Egonu, ki se sooča z žalostjo ob izgubi očeta. Odlična knjiga vsestranskega nemškega ustvarjalca, pisatelja za otroke in odrasle, glasbenika in režiserja Kaia Lüftnerja na subtilen način govori o žalovanju, zapuščenosti in o tem, kako bo košček očeta z dečkom živel naprej.

Knjiga odpira vprašanja o izgubah in bolečinah, smrti, ravnanju odraslih, čustvovanju … 

Za vedno
Za vedno
Kai Luftner

Šesta knjiga v priljubljeni seriji Trio Golaznikus

Trio Golaznikus v šesti knjigi Andreja E. Skubica in Tanje Komadina Diverzanti in izdajalci rešuje priljubljeno igrišče mladih, ki je postalo gradbišče. V želji, da bi za to s filmčkom na YouTubu navdušili še mlade gledalce, naredijo veliko lumparijo. Le kako se bodo izvlekli iz godlje?

Trio Golaznikus 6: Diverzanti in izdajalci
Trio Golaznikus 6: Diverzanti in izdajalci
Andrej E. Skubic

Zbirka Trio Golaznikus o zabavnih in napetih dogodivščinah treh prijateljev je namenjena otrokom od šestega leta dalje. 

Menu