Interaktivni izobraževalni portal UČIMse.com z elementi zgodbe in igre spodbuja osnovnošolce k utrjevanju znanja

Prestižna mednarodna nagrada za portal učimse.com

Interaktivni izobraževalni portal Mladinske knjige učimse.com je po presoji mednarodne žirije prejel najvišje priznanje, medaljo Comenius-EduMedia 2020.

Med 186 digitalnimi izobraževalnimi izdelki z vsega sveta je mednarodna žirija nemškega Društva za pedagogiko in informatiko izbrala 19 takšnih, ki jih še posebej odlikuje visoka kakovost, in jim podelila medaljo Comenius-EduMedia.

Med najboljšimi digitalnimi izobraževalnimi izdelki je tudi interaktivni izobraževalni portal za osnovnošolce UČIMse.com, ki z elementi zgodbe in igre spodbuja učence k utrjevanju znanja z več kot 3.500 interaktivnimi nalogami za večino predmetov in vse razrede osnovne šole.
 

Z igro do znanja, z znanjem do igre

Interaktivni izobraževalni portal UČIMse.com je v celoti plod slovenskega znanja in kreativnosti uredniško-programerske ekipe Izobraževalnega založništva Mladinske knjige na čelu z dr. Mihom Kovačem. Portal skozi zgodbo in elemente igre učence spodbuja pri utrjevanju znanja z več kot 3.500 interaktivnimi nalogami. Zabavne naloge so usklajene z učnimi načrti za večino predmetov in za vse razrede osnovne šole. 

Na portal se je od leta 2014 do danes registriralo več kot 100.000 slovenskih učencev, doslej so skupaj rešili več kot 6 milijonov interaktivnih nalog. Še zlasti v letošnjem letu, v obdobju epidemije, so se izkazale prednosti učenja v digitalnem okolju.

  • Med šolanjem na daljavo je portal UČIMse.com uporabljalo 75 % slovenskih učencev.
  • Dnevna raba portala se je v primerjavi z rabo v enakem obdobju lani povečala za 1700 %.
  • Število rešenih nalog pa se je z dobrega 1 milijona v lanskem letu naraslo na 3 milijone v enem šolskem letu.

 

Uspeh zagnane razvojne ekipe 

Vodja Izobraževalnega založništva pri Mladinski knjigi dr. Alenka Kepic Mohar je ob podelitvi pomembnega mednarodnega priznanja poudarila, da je v portalu UČIMse.com skrito večletno sistematično delo, kopica kreativnih idej in veliko dobrega timskega duha razvojne ekipe Mladinske knjige. »Portal združuje ideje in znanje programerjev, urednikov učbenikov, številnih učiteljev, oblikovalcev in ilustratorjev. Vse z namenom, da bi slovenski učenci na zaslonih pridobivali koristno znanje, povezano s šolsko učno snovjo, a na način, ki bi jih pritegnil in jih samodejno popeljal v stanje radovedne zatopljenosti.«

Dr. Alenko Kepic Mohar veseli, da so kakovost portala prepoznali tudi tuji ocenjevalci digitalnih izobraževalnih medijev, saj to potrjuje, »da je bila odločitev za razvoj izvirnega slovenskega portala za slovenske učence na mestu. To namreč v svetu brezplačnih digitalnih vsebin in na jezikovno omejenem območju ni povsem samoumevno.«

Preberite več o izobraževanju v času digitalne dobe v celotnem intervjuju z dr. Kepic Mohar.
 

Ucim se-ekipa

Ekipa ustvarjalcev portala UČIMse.com (z leve proti desni): Miha Kovač, Milivoj Stankovič, Andrej Gale, Gregor Vek, Iztok Hafner, Uroš Srna, Tihana Kurtiin Jeraj, Silvana Lukič Možina, Valentina Prapotnik, Alenka Kepic Mohar, Aleksandra Lutar Ivanc (na fotografiji manjkajo Hema Vasle, Barbara Jenko, Igor Šinkovec). 
 

Obiščite portal učimse.com

Del vsebin portala je na voljo za brezplačen preizkus.
Preverite na UČIMse.com.

UcimSe_Vstopni

Menu