V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

3 triki za hitro pripravo peciva

3 triki za hitro pripravo peciva

Z nekaj mojstrskimi zvijačami gre v kuhinji vedno hitreje.

Ne glede na to, ali si želite prihraniti čas, pričarati mehko maslo ali na hitro speči piškote – tu je nekaj imenitnih slaščičarskih trikov, predstavljenih tudi v knjigi Superhitro pecivo.

Hitra pot do mehkega masla: maslo vzemite iz hladilnika in ga položite v vrečko za zamrzovanje (najbolje je, če uporabite vrečko z drsnim zapiralom). Vrečko dobro zaprite. V skledo nalijte vročo vodo in vrečko za približno 5 minut namočite v vodo.

Za peko so primerne predvsem zrele banane. Če rumeni sadeži niso dobro dozoreli, jim lahko hitro pomagate: pečico segrejte na 150 °C, položite vanjo banane in jih pecite 20–30 minut, da se zmehčajo in porjavijo.

Nepričakovan obisk? Ponudite slastne piškote! Gotovo testo zamrznite v posodicah za led. Pred uporabo zvrnite ledene testene kocke na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite v pečico in pecite nekaj minut več kot običajno.

Superhitro pecivo
Sandra Schumann

Najboljši triki za peko

Menu