Pričeske s figami, kitkami in čopki

Čudovite pričeske za male in velike princeske

Odkrijte preproste tehnike za izvirne pričeske, kot so kitka ribja kost, francoska kita in uhlji miške Mini.

Modne smernice pri pričeskah že več sezon zapored zapovedujejo ljubke kitke, romantične zvitke, zanimive fige, 'odbite' čope in vse umetelno zvite pričeske vmes. 

Priljubljena youtuberka Jenny Strebe je pripravila 50 super predlogov za vse priložnosti, ki jih najdete združene v knjigi Kitke, fige in čopki za deklice. Ko boste obvladali osnovne korake, boste mojstrsko pričarali pričeske in videz po svojem okusu - od očarljive kite v stilu ribje kosti do prikupnih ušesk miške Mini.

Kitki ribja kost

Kitki ribja kost

Material

krtača ali glavnik

elastike

škarje

1

Lase počešite ali skrtačite, da bodo gladki in razvozlani. Na sredini naredite prečo.

2

Zberite lase pod ušesom na levi strani v nizek repek. Spnite ga z elastiko.

3

Nadaljujte na levi strani in razdelite lase v repu na dva enaka dela. Z desnega dela vzemite tanek pramen las in ga pridružite levemu delu. Nato vzemite tanek pramen na levi strani in ga pridružite desnemu delu.

4

Tako pletite, dokler ne pridete do konca čopa. Kitko spnite z elastiko. Korake 2 do 4 ponovite na desni strani glave.

5

Na koncu s škarjami prerežite elastiki, s katerima ste na vrhu speli čopka. Lasne pentlje in sponke bodo še prispevale k ljubkosti pričeske. Čudovit dodatek je tudi lep lasni obroč ali trak.

Čop s polovično francosko kito

Čop s polovično francosko kito

Material

krtača ali glavnik

lasne sponke

elastike

lasnica

1

Lase skrtačite ali počešite. Primite šop las nad desnim ušesom. Preostale lase spnite, da ne bodo v napoto. Šop razdelite na tri enake dele.

2

Desni del povlecite pod srednjega. Primite levi del in ga povlecite pod srednjega. Tako pletite dalje in dodajajte pramene las, vendar samo snopu na desni strani.

3

Kito usmerite okrog temena. Ko dosežete uho na drugi strani, prepletite konice s tehniko pletenja za tri pramene. Kito na koncu spnite z elastiko.

4

Iz las, ki jih niste vpletli v kito, in kite naredite nizek konjski rep ter ga spnite z elastiko.

5

Na spodnji strani repa primite pramen las in ga ovijte okrog elastike, nato pa ga pripnite z lasnico. Odstranite elastiko, s katero ste speli kito, da bo konjski rep enoten in gostejši. Pričeska bo z lepo pentljo ali modnimi sponkami živahnih barv še privlačnejša.

Ušeska miške Mini

Ušeska miške Mini

Material

krtača ali glavnik

elastike

lasnice

1

Lase počešite ali skrtačite, da bodo gladki in razvozlani. Na sredini naredite prečo.

2

Elastiko, s katero ste speli enega od čopov, oziroma eno zanko elastike odmaknite od čopa, tega pa ovijte okrog palca na roki in njegovo konico zataknite pod zanko elastike. Ušesek, ki ste ga oblikovali, pritrdite z dodatno elastiko.

3

Lase v čopu razrahljajte, da bo imel uhelj obliko črke U.

4

Konice las skrijte v uhelj in jih pritrdite z lasnico. Postopek ponovite na drugi strani. Na »uhelj« pripnite majhno pentljo in prava miška Mini je tu.

Kitke, fige in čopki za deklice
Kitke, fige in čopki za deklice
Jenny Strebe

Menu