V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Najbolj priljubljene knjige o vrtnarjenju

Najbolj priljubljene knjige o vrtnarjenju

Se lotevate vrtnarjenja ali bi radi le poglobili svoje znanje?

Izbrali smo ta hip najbolj iskane naslove o vrtnarjenju.

Priljubljena domača avtorica v svojih uspešnicah postreže z nazornimi nasveti o ekološkem vrtnarjenju za vsakogar ter o zasnovi vrta, ki prinaša sadove v vseh štirih letnih časih. Če živite v mestu, najdete odlične nasvete v priročniku o urbanem vrtnarjenju, poučite se lahko tudi o tem, kako narediti visoke grede, o boju proti polžem in vrtnarjenju na majhnem prostoru.

Vrtnarimo z Jernejo
Jerneja Jošar

Ekološki vrt v štirih letnih časih.

Vrt živi v vseh letnih časih in pridelke lahko pobiramo tudi sredi zime, če se potrudimo. Potrebna je le pravilna zasnova in obdelava vrta ter izbira pravih kultur, pravi agronomka in poznavalka ekološke pridelave hrane Jerneja Jošar. V knjigi Vrtnarimo z Jernejo: ekološki vrt v štirih letnih časih boste našli natančne opise načina planiranja vrta in veliko receptov za slastne jedi z zelenjavo, ki jo boste sami vzgojili.

Z Jernejo do zdravega vrta
Jerneja Jošar

Preprečevanje in zdravljenje bolezni ter naravno odganjanje škodljivcev.

To je eno najpogostejših vprašanj, ki jih Jerneji Jošar zastavljajo vrtičkarji. Zato se je odločila, da bo v priročniku Z Jernejo do zdravega vrta predstavila in zapisala temeljite in razumljive odgovore na vprašanja, kako se soočiti in opraviti z najrazličnejšimi škodljivci, boleznimi in drugimi sovražniki naših vrtov.

Visoke grede
Siegfried Stein

Vrtnarjenje brez mučnega kopanja, pletja in bolečega sklanjanja: z visoko gredo lahko vrtnarimo in obiramo sadove udobno stoje ali z vrtnega stola.

Menite, da ni vrtnarjenja brez prekopavanja, sklanjanja in čepenja? Pa brez pletja plevela in nenehnega odganjanja škodljivcev? O, pa je. In to v visoki gredi. Če jo imate, lahko vrtnarite stoje ali sede, celo na betonskem dvorišču, terasi ali balkonu. Priročnik Visoke grede: kako jih izdelati in zasaditi vam pomaga izdelati visoko grede po vaši meri. Svetuje tudi pri zasaditvi, velikostih, materialih, izbiri prostora za postavitev, izdelavi tople grede ter preprostega namakalnega sistema, vse od A do Ž – od setve do žetve.

Vrt na balkonu
Mascha Schaht

Mestno vrtnarjenje za začetnike!

Celo na tako majhnem prostoru, kot je balkon, lahko vrtnarite in razen že skoraj obveznega cvetja uspešno pridelujete še lastno zelenjavo. Priročnik Vrt na balkonu: mestno vrtnarjenje za začetnike je idealen za urbane vrtnarje, saj dokazuje, da je sredi mesta na balkonu moč pridelati tako zelišča kot sadje in zelenjavo. Tudi če ste popolni začetnik in nimate druge možnosti kot nekaj loncev ali korit na balkonu, lahko ustvarite vrtiček, ki vam bo prinašal veselje, zabavo … in pridelke.

Znebimo se polžev
Robert Sulzberger

V tem priročniku boste našli tako praktične kot tudi strokovne nasvete za uspešen lov na polže.

Večni boj vsakega vrtičkarja z največjim sovražnikom njegovega vrta, španskim lazarjem, je tako hud, da si zasluži prav posebno knjigo. Znebimo se polžev združuje praktične in strokovne nasvete za uspešen boj proti tej veliki nadlogi: preprečevalne in odvračalne ukrepe, bio- in običajne pripravke iz vrtnarije, rastline, ki jih odbijajo, naravne sovražnike, različne zasaditvene in gojitvene ukrepe ter nego rastlin. Čaka vas kar 55 najučinkovitejših metod za boj proti polžem, ki so naravne in za vaš vrt in rastline neškodljive.

Praktični vrtnar
Reader's Digest

Priročnik Praktični vrtnar je odlična izbira za vse, ki si želite lep vrt, pa vam za vrtnarjenje vedno zmanjka časa.

Imate premalo časa za vrtnarjenje, a vendar si želite lep in urejen vrt? Praktični vrtnar: 30 minut na dan za urejen vrt je priročnik za praktične ljudi. Dobro premišljen in načrtovan vrt, posajen z lepimi in robustnimi rastlinami, ne bo zahteval veliko časa in dela za vzdrževanje. Če si želite urediti okrasni naravni vrt, vrt vrstne hiše, vrt na pobočju, senčni vrt, podeželski zelenjavni vrt, vrt s sredozemskim navdihom ali kar koli podobnega, vam bo ta priročnik povedal, kateri grm, drevo, trava in rože so najprimernejša izbira.

Naravno in varčno vrtnarjenje
Martin Staffler

Zelenjavni in okrasni vrt za vsak žep.

Včasih najemniški hiši ali stanovanju pripada tudi del vrta, ki bi ga najemnik rad obdeloval, vendar pričakuje visoke stroške in ne želi preveč vlagati v tujo lastnino. A tudi z majhnim finančnim vložkom je mogoče zasnovati in urediti prijeten in lep vrt. Če ste tudi vi v podobnem položaju, si lahko pomagate z recikliranim materialom in doma vzgojenimi rastlinami ter s preudarno izbiro rastlin za zasaditev in vašemu zelenemu kraljestvu se ne bo niti malo poznalo, da je bil proračun zanj skromen. Vsa navodila najdete v knjigi Naravno in varčno vrtnarjenje.

Moj vrt, majhen in čudovit

Nešteto predlogov za oblikovanje majhnih, pa tudi tistih malo večjih vrtov.

Vsak manjši kos zemlje je v resnici mogoče preoblikovati v lep večnamenski prostor. Primere, predloge in prostorske rešitve s tlorisom in alternativnimi ureditvami, ki jih ponuja priročnik Moj vrt, majhen in čudovit, boste zlahka prenesli na svojo parcelo, koristni nasveti in seznami materiala, ki ga potrebujete za načrtovane spremembe, pa vam bodo pomagali, da boste delo opravili brezhibno. Lahko boste zasadili rastline, ki si jih želite, pa še za peskovnik in gugalnico se bo našlo nekaj prostora.

Vrt v malem
John Harrison

Gojenje zelenjave, sadežev in zelišč pri roki.

John Harrison, eden največjih britanskih strokovnjakov za vrtičkarstvo, v knjigi Vrt v malem - gojenje zelenjave, sadežev in zelišč pri roki nazorno pokaže, da za pridelavo lastne zelenjave in sadja ne potrebujemo cele njive. Tudi na zelo majhnem vrtu, balkonu ali okenski polici lahko gojimo svoj paradižnik, papriko, jagode, fižol, zelišča in druge užitne rastline. Gojenje na manjših prostorih, v lončkih in zabojnikih, ponuja veliko užitka, sadove svojega dela pa imamo zmeraj pri roki. Hkrati vemo, kaj jemo, in lahko uživamo v doma pridelani hrani brez škodljivih kemičnih snovi.

Menu