V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Spoznajte Pio, Božičkovo pomočnico

Spoznajte Pio, Božičkovo pomočnico

Živahno četrtošolko Pio iz dolenjske vasice blizu Trebnjega, ki rada pleše in poje, ste spoznali že jeseni, ko je v knjigarnah Mladinske knjige izbirala šolske potrebščine.

Pri nakupovanju je bila tako zelo uspešna, da je zanjo slišal tudi … Božiček. Ja, prav ste prebrali. Božiček je Pio izbral za svojo pomočnico in ji zaupal izbiranje daril. Ne verjamete? Preberite intervju.

Pia, letos menda nisi ti pisala Božičku, pač pa je Božiček pisal tebi. Je to res? Kaj je pisalo v pismu?

Res je. Domov sem dobila pismo in najprej kar malo debelo pogledala. Ne dobiš vsak dan tako lepe kuverte. V pismu, ki ga je podpisal sam Božiček, je pisalo, da me lepo prosi za pomoč pri izbiranju daril. Izbrati sem morala darila za mamico, očija in starejšo sestro. Prosil me je tudi, naj mu svetujem, česa bi bili veseli sosedovi malčki. Nazadnje je pripisal, naj si izberem tudi darilo zase (smeh).

Torej si za letošnje praznike postala prava Božičkova pomočnica. Kako si se lotila dela?

Ker obožujem darila, jih rada izbiram in uživam v nakupovanju, sem se odpravila v Konzorcij. Tam sem uživala med samimi čudovitimi stvarmi. Najprej me je v izložbi pritegnilo pravljično vzdušje z veliko lučkami, v trgovini pa me je čakal pisan izbor različnih uporabnih izdelkov in okrasja.

Všeč mi je bil svetleč zvezek z luskami, obesek, v katerem se prelivajo bleščice, svinčnik z diamantom in svetleče skodelice. Izbira je res velika, predvsem pa za tiste, ki želijo podariti malce drugačno in posebno darilo, ki ga ne dobiš v vsaki trgovini.

Kaj si izbrala za mamico?

Mami ima rada lepe stvari. Zato sem zanjo izbrala čudovite skodelice z odsevom. Vse svoje opravke, ki jih ni malo, si bo zdaj lahko zapisovala v zlati rokovnik s svinčnikom, med lepo oblikovanimi knjigami pa sem izbrala Jogo za ženske.

Česa se bo razveselil očka?

Ker se še vedno zelo rad igra, sem zanj izbrala mini bowling, ki je primeren tudi za igranje v pisarni. Oči je nor na čokolado, zato bo dobil tudi sladko presenečenje.

Kaj bo dobila starejša sestra?

Sestra ima rada poezijo. Odločila sem se za zbirko sonce in njeno cvetje zvezdnice z Instagrama Rupi Kaur. Rada bere tudi o nenavadnih pustolovščinah, zato sem izbrala knjigo Fantastične živali in čarovniško palico Harryja Potterja.

Pozabila nisi niti na sosedove otroke …

Pri sosedovih bodo veseli ljubkih daril s Pikijem Jakobom – poleg knjigice tudi mehkega pliška, kock in skodelic.

Si zase hitro našla darilo?

Ja, ker imajo v Mladinski knjigi, ki bi jih takoj imela. Izbrala sem si blok z bleščicami in obesek.

Menda nisi pozabila niti na Božička. S čim ga boš presenetila?

Ja, tudi Božiček si zasluži darilo. V paket zanj sem zavila debelo zbirko pesmi Toneta Pavčka Ena sama beseda ter svečo, s katero si bo pričaral praznično vzdušje.

Pia, prazniki so že skoraj tu. Kaj poleg nakupovanja še rada počneš v tem času?

Poleg meseca maja, ko imam rojstni dan, imam najraje prav mesec december. To pa zato, ker je poln dobrih mož, ki prinesejo darila. Vedno sem taglavna pri postavljanju in okraševanju smreke (tudi letos sem jo že postavila v začetku decembra) in seveda polna idej pri okraševanju.

Sama izdelam okraske iz papirja in jih razobesim po stanovanju. Obvezno pa sodelujem tudi pri zavijanju daril in s svojimi dodatki poskrbim, da so vedno bleščeča. Vsako leto z mami spečeva več vrst piškotov in kako pecivo, kar vse lepo okrasim in odnesem babici.

 

Menu