ODPOVEDANO: Ekoton in drugi grehi mladosti

Od prve do zadnje strani

Datum dogodka:
Od prve do zadnje strani 752x494

Vabimo vas na pogovor s prevajalcem, glasbenikom in pisateljem Jernejem Jurnom. Z avtorjem kratkih zgodb z naslovom Ekoton in drugi grehi mladosti se bo pogovarjal Jernej Terseglav.

V knjižnem prvencu Jerneja Jurna se večina zgodb odvija na Metelkovi, med brbotanjem in sobivanjem različnih alternativnih kultur, frizur, oblek in obnašanja. V ospredju je nočno življenje z vsem vrvežem mladosti, druženjem, plesi, pogovori, oblikovanjem novih znanstev in prijateljstev, obredi osvajanja in vznikanjem ljubezenskih odnosov …
Zgodbe Jerneja Jurna so sodobne  in humorne, kljub na videz lahkotnemu branju pa ponujajo globlji uvid v psiho-dinamiko današnjega sveta in odnosov.
 

O avtorju

Jernej Juren (1982)  je prevajalec, glasbenik, stripovski scenarist in pisatelj. Prevajal je romane Michaela Viewegha in Josefa Škvoreckega; skupaj z Izarjem Lunačkom sta prva slovenska avtorja, ki sta objavila avtorski grafični roman pri ameriški založbi (Animal Noir, IDW, 2017); igra ribežen v Počenih Škafih in piše glasbena besedila. Je tudi avtor meta limonade Spodobi se in zameri se, ki je v dvajsetih nadaljevanjih izšla na spletni strani ludliteratura.si. Ekoton in drugi grehi mladosti je njegova prva zbirka kratkih zgodb in zemljevid njegovega literarnega odraščanja.

Skrbimo za vašo in našo varnost

Zaradi priporočil NIJZ je na voljo 10 mest, zato predlagamo, da se na vsak dogodek predhodno prijavite na katarina.modic@mk-trgovina.si.
Rezervacija velja do 5 minut pred dogodkom.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

 

 

Ekoton in drugi grehi mladosti
Ekoton in drugi grehi mladosti
Jernej Juren

Zgodbe Jerneja Jurna so sodobne in humorne, kljub na videz lahkotnemu branju pa ponujajo globlji uvid v psiho-dinamiko današnjega sveta in odnosov.

Urska Fartelj
Urška Fartelj

"Poskušam obuditi okuse iz otroštva."

S svojo novo kuharsko knjigo se Urška vrača nazaj k naravi, letnim časom in dragoceni kulinarični zapuščini svojih staršev.

Svet knjige_Blok
Včlanite se v knjižni klub

Svet knjige vas bo navdušil z bogato ponudbo in ugodnostmi

Poletni podkast. Z leve proti desni: Bernarda Žarn, David Urankar, Živa Jalovec, Anže Okorn
Podkasti

Prisluhnite pogovorom o knjigah z ljudmi, ki imajo radi dobre zgodbe.

Menu