Pogovor o pesniški zbirki Ob robu ceste

Od prve do zadnje strani

Datum dogodka:
Od prve do zadnje strani

Od prve do zadnje strani

Vabljeni na literarni pogovor o pesniški zbirki Ob robu ceste. Z avtorjem, Andražem Poličem se bo pogovarjal Jernej Terseglav.

Zaradi priporočil NIJZ je na voljo 20 mest, zato predlagamo, da se na vsak dogodek predhodno prijavite na katarina.modic@mk-trgovina.si.
Rezervacija velja do 5 minut pred dogodkom.

Pesniška zbirka Andraža Poliča z naslovom Ob robu ceste ima podnaslov »Vsem ženskam ob robu«, s čimer poudarja to, da je posvečena ženskam, in sicer predvsem tistim, ki se znajdejo na socialni margini. Pesmi zaznamujejo tako eksistencialna kot tudi ontološka vprašanja mesta ženske v družbi v času in prostoru. Vsaka pesem ima ime ženske, ima ime usode, v katero so pahnjene in iz katere se ne morejo izviti ali le s težavo. Nekatere pesmi so naslovljene tudi z imeni znanih ali ljubljenih žensk, kot so Dantejeva Beata, ki je obenem prispodoba za ljubezen, Lili, primer nedotaknjene, a prav s tem uporne ženske, ali Penelope, kot ime, ki nakazuje žensko zvestobo.

Pesniška zbirka je izšla pri Književnem društvu Hiša Poezije.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ob robu ceste
Ob robu ceste
Andraž Polič

Pesniška zbirka Andraža Poliča z naslovom Ob robu ceste ima podnaslov »Vsem ženskam ob robu«, s čimer poudarja to, da je posvečena ženskam, in sicer predvsem tistim, ki se znajdejo na socialni margini.

Menu