Fejstbuk

Artemis Fowl 1

Eoin Colfer

Pustolovščine mladega genija s kriminalno preteklostjo!

slika

Serija fantazijskih romanov je kmalu po nastanku doživela svetovno slavo in potrditev. Artemis Fowl je ime glavnega junaka, ki pa je vse prej kot skromen, sramežljiv najstnik.

Opravka imamo z neusmiljenim, samozavestnim, izjemno inteligentnim fantom, ki se je odločil, da bo svoji propadli rodbini, ki se je nekoč ukvarjala s sumljivimi (natančneje: kriminalnimi) posli povrnil slavo. Na lovu za denarjem ga čaka marsikatera preizkušnja, da ne govorimo o bližnjih srečanjih z vilami in drugimi bitji sumljivega izvora.

V prvem delu serije Artemis zasnuje načrt, kako bo svoji rodbini povrnil ugled. Po ugrabitvi stotnice Marjete Mali iz LEPrekonske enote pa se mora spopasti z dobro organiziranimi in oboroženimi vilinci. Spopad ni lahek.

Prevedla Urša Vogrinc Javoršek

 

Poglejte si napovednik filma

(Video je v angleščini in nima podnapisov.)

Uradna stran serije: www.artemisfowl.com

Kulska spletna stran fenov:  www.artemis-fowl.com

Mnenja o knjigi

"Mojstrovina fantazijske literature. Fantazija, kriminalka, pravljica Artemis Fowl vas bo zagrabila, ne glede na to, koliko ste stari." The New York Post

O avtorju

Eoin Colfer

Eoin Colfer (1965) je irski pisatelj, ki se je zaradi velikega uspeha Artemisa Fowla posvetil samo pisanju. Njegov gladko tekoči in berljivi slog je prepričal milijone bralcev po svetu, hkrati pa upravičeno povečal priljubljenost fantazijske literature za mlade – in vse druge. Avtorja lahko obiščeš na www.eoincolfer.com.
 

 

Zbirka SREDNJI SVET
 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.